Instructies

4 personen
3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1

Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.

2 aardappelen (dikke)
2

Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.

1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3

Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.

4

Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.

50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5

Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
6

Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.

7

Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.

1 scheutje Room, witte peper, zout
8

Voeg de room, wat witte peper en zout toe.

4 pijlen witloof (om af te werken)
9

Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.

1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10

Werk af met een scheutje sherry, wat nootmuskaat en fijngesneden bieslook.