Instructies

4 personen
3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1

Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.

2 aardappelen (dikke)
2

Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.

1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3

Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.

4

Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.

50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5

Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.

6

Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.

7

Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.

1 scheutje Room, witte peper, zout
8

Voeg de room, wat witte peper en zout toe.

4 pijlen witloof (om af te werken)
9

Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.

1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10

Werk af met een scheutje sherry, wat nootmuskaat en fijngesneden bieslook.