Instructies
4 personen
3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1
Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.
2 aardappelen (dikke)
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3
Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
4
Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.
50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5
Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
6
Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.
7
Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.
1 scheutje Room, witte peper, zout
8
Voeg de room, wat witte peper en zout toe.
4 pijlen witloof (om af te werken)
9
Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.
1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10