dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen (thumbnail)Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

30m
18
-
2.6K
Recepten

Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

De keuze voor een gepaneerde schnitzel ligt voor de hand als je in een skigebied zit. In dit gerecht wordt het krokant gebakken vlees gecombineerd met veenbessenconfituur, nog zo’n klassieker in de Oostenrijkse keuken. Net zoals de koude aardappelsalade die Jeroen erbij serveert. Authentieke en heerlijke winterkost!
Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen (thumbnail)Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

30m
18
-
2.6K
Recepten

Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

De keuze voor een gepaneerde schnitzel ligt voor de hand als je in een skigebied zit. In dit gerecht wordt het krokant gebakken vlees gecombineerd met veenbessenconfituur, nog zo’n klassieker in de Oostenrijkse keuken. Net zoals de koude aardappelsalade die Jeroen erbij serveert. Authentieke en heerlijke winterkost!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Azijn
Kristalsuiker
1 snuifje
Aardappelen
800 g
Eigeel
1
Mosterd
2 el
Zout
Peper
Arachideolie
Walnotenolie
Augurken
200 g
Rode uien
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Paneermeel
200 g
Bloem
1 el
Eiwitten
4
Kalfslapjes
800 g
Tuinkers
1 een bakje
Citroenen
0,5

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

azijn, 1 snuifje kristalsuiker
1
Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
TIPJe leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.
1 eigeel, 2 el mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie, Walnotenolie
3
Hou een beetje van het aardappelkookvocht bij en giet het in de blender. Doe er een eigeel, wat mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie en eventueel wat walnotenolie bij.
4
Snijd een paar gekookte aardappelen in stukjes en doe ze mee in de blender. Mix alles fijn tot een gladde vinaigrette.
azijn, peper, zout
5
Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn.
200 g augurken, 0,5 rode uien
6
Snijd de rode ui en enkele augurkjes fijn. Meng ze onder de aardappelsalade.
0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en doe ze ook bij de salade.
200 g paneermeel, 1 el bloem, 4 eiwitten, arachideolie
8
Voorzie drie schalen om later de schnitzels in te paneren: een met bloem, een tweede met een mengeling van panko en paneermeel en een derde met eiwit (losgeklopt met wat olie).
peper, zout
9
Stamp de kalfslapjes een beetje platter met een vleeshamer. Kruid met peper en zout.
800 g kalfslapjes
10
Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak de schnitzels krokant aan beide kanten. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 een bakje tuinkers, 0,5 citroenen
11
Serveer de schnitzel met de koude aardappelsalade, wat verse tuinkers en een partje citroen. Smakelijk!
1
Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.

Instructies

azijn, 1 snuifje kristalsuiker
1
Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
TIPJe leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.
1 eigeel, 2 el mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie, Walnotenolie
3
Hou een beetje van het aardappelkookvocht bij en giet het in de blender. Doe er een eigeel, wat mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie en eventueel wat walnotenolie bij.
4
Snijd een paar gekookte aardappelen in stukjes en doe ze mee in de blender. Mix alles fijn tot een gladde vinaigrette.
azijn, peper, zout
5
Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn.
200 g augurken, 0,5 rode uien
6
Snijd de rode ui en enkele augurkjes fijn. Meng ze onder de aardappelsalade.
0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en doe ze ook bij de salade.
200 g paneermeel, 1 el bloem, 4 eiwitten, arachideolie
8
Voorzie drie schalen om later de schnitzels in te paneren: een met bloem, een tweede met een mengeling van panko en paneermeel en een derde met eiwit (losgeklopt met wat olie).
peper, zout
9
Stamp de kalfslapjes een beetje platter met een vleeshamer. Kruid met peper en zout.
800 g kalfslapjes
10
Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak de schnitzels krokant aan beide kanten. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 een bakje tuinkers, 0,5 citroenen
11
Serveer de schnitzel met de koude aardappelsalade, wat verse tuinkers en een partje citroen. Smakelijk!
1
Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen (thumbnail)Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen
4 personen
30m
Ingrediënten
Azijn
Kristalsuiker
1 snuifje
Aardappelen
800 g
Eigeel
1
Mosterd
2 el
Zout
Peper
Arachideolie
Walnotenolie
Augurken
200 g
Rode uien
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Paneermeel
200 g
Bloem
1 el
Eiwitten
4
Kalfslapjes
800 g
Tuinkers
1 een bakje
Citroenen
0,5

Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen

De keuze voor een gepaneerde schnitzel ligt voor de hand als je in een skigebied zit. In dit gerecht wordt het krokant gebakken vlees gecombineerd met veenbessenconfituur, nog zo’n klassieker in de Oostenrijkse keuken. Net zoals de koude aardappelsalade die Jeroen erbij serveert. Authentieke en heerlijke winterkost!
Instructies
azijn, 1 snuifje kristalsuiker
1
Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
TIPJe leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.
1 eigeel, 2 el mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie, Walnotenolie
3
Hou een beetje van het aardappelkookvocht bij en giet het in de blender. Doe er een eigeel, wat mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie en eventueel wat walnotenolie bij.
4
Snijd een paar gekookte aardappelen in stukjes en doe ze mee in de blender. Mix alles fijn tot een gladde vinaigrette.
azijn, peper, zout
5
Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn.
200 g augurken, 0,5 rode uien
6
Snijd de rode ui en enkele augurkjes fijn. Meng ze onder de aardappelsalade.
0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en doe ze ook bij de salade.
200 g paneermeel, 1 el bloem, 4 eiwitten, arachideolie
8
Voorzie drie schalen om later de schnitzels in te paneren: een met bloem, een tweede met een mengeling van panko en paneermeel en een derde met eiwit (losgeklopt met wat olie).
peper, zout
9
Stamp de kalfslapjes een beetje platter met een vleeshamer. Kruid met peper en zout.
800 g kalfslapjes
10
Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak de schnitzels krokant aan beide kanten. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 een bakje tuinkers, 0,5 citroenen
11
Serveer de schnitzel met de koude aardappelsalade, wat verse tuinkers en een partje citroen. Smakelijk!