Breng een pot water met een snuifje suiker en een lekje azijn aan de kook.
lightbulb_outline
TIPJe leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze afkoelen.
1 eigeel, 2 el mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie, Walnotenolie
3
Hou een beetje van het aardappelkookvocht bij en giet het in de blender. Doe er een eigeel, wat mosterd, azijn, zout, peper, arachideolie en eventueel wat walnotenolie bij.
4
Snijd een paar gekookte aardappelen in stukjes en doe ze mee in de blender. Mix alles fijn tot een gladde vinaigrette.
azijn, peper, zout
5
Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn.
200 g augurken, 0,5 rode uien
6
Snijd de rode ui en enkele augurkjes fijn. Meng ze onder de aardappelsalade.
0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en doe ze ook bij de salade.
200 g paneermeel, 1 el bloem, 4 eiwitten, arachideolie
8
Voorzie drie schalen om later de schnitzels in te paneren: een met bloem, een tweede met een mengeling van panko en paneermeel en een derde met eiwit (losgeklopt met wat olie).
peper, zout
9
Stamp de kalfslapjes een beetje platter met een vleeshamer. Kruid met peper en zout.
800 g kalfslapjes
10
Verwarm een scheut arachideolie in een pan en bak de schnitzels krokant aan beide kanten. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 een bakje tuinkers, 0,5 citroenen
11
Serveer de schnitzel met de koude aardappelsalade, wat verse tuinkers en een partje citroen. Smakelijk!