
Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.
Ingrediënten
- 1 vanillestok
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 mandarijn
- 8 pecannoten
- 3 ei
- 1 dl melk
- 1 snuif kaneelpoeder
- 1 speltbrood
- boter
- 1 toef vanilleyoghurt
- 40 g rozijnen
- esdoornsiroop
Benodigdheden
- een dresseerring (eventueel)
Bereiding
Wentelteefjes van speltbrood
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
Hak de pecannoten grof.
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.