Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen

Een supergemakkelijk én gezond ontbijt: vervang de zondagse pistolets eens door dit verloren brood met vanilleyoghurt, mandarijnen en pecannoten.

Ingrediënten

  • 1 vanillestok
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 mandarijn
  • 8 pecannoten
  • 3 ei
  • 1 dl melk
  • 1 snuif kaneelpoeder
  • 1 speltbrood
  • boter
  • 1 toef vanilleyoghurt
  • 40 g rozijnen
  • esdoornsiroop

Benodigdheden

  • een dresseerring (eventueel)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Wentelteefjes van speltbrood

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.

tip Duw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.

Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.

Hak de pecannoten grof.

Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.

Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.

tip Spelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.

Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.

tip Is de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.

Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.

Wentelteefjes van speltbrood met yoghurt en mandarijnen