Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de yoghurt.
lightbulb_outline
TIPDuw het vanillestokje wat plat met je mes voor je het opensnijdt.
4 mandarijnen
2
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Haal zo veel mogelijk van de witte pel weg. Halveer de partjes.
8 pecannoten
3
Hak de pecannoten grof.
3 eieren, 0,1 l melk, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Klop de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.
1 speltbrood
5
Snijd dikke toasten van het speltbrood. Steek eventueel een cirkel uit met een dresseerring.
lightbulb_outline
TIPSpelt blijft tarwe en is dus niet glutenvrij.
boter
6
Smelt een klontje boter in een pan. Zet het vuur niet te hoog. Dompel het brood in het eimengsel. Bak de wentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin.
lightbulb_outline
TIPIs de pan toch te heet en dreigen de wentelteefjes te verbranden? Doe er een klont koude boter bij.
1 toef vanilleyoghurt, 40 g rozijnen, esdoornsiroop
7
Serveer de wentelteefjes met een toef vanilleyoghurt, mandarijntjes, gehakte pecannoten en rozijnen. Giet er een beetje esdoornsiroop over.