Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs

Crêpes Suzette maar dan met wentelteefjes van briochebrood in een karamel met sap, likeur en zeste van appelsien. Jeroen combineert de wentelteefjes met een eenvoudig bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 1 dl melk
  • een snuif kaneelpoeder
  • 4 sneden briochebrood
  • 1 sinaasappel
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g boter
  • een scheutje Grand Marnier
  • 4 bol vanille-ijs

Benodigdheden

  • zeef
  • broodmes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De wentelteefjes

Kluts de eieren met de melk en voeg het kaneelpoeder toe.

Smelt een klont boter in een pan.

Snijd het briochebrood in dikke plakken. Haal ze door het ei-melkmengsel.

Bak de wentelteefjes in de hete boter tot beide kanten een korstje hebben. Hou de gebakken wentelteefjes even apart.

De karamel 'Suzette'

Breng een pot water aan de kook.

Schil de sinaasappel en snijd de schil in hele fijne reepjes. Kook ze af in het warme water gedurende enkele minuten. Giet ze daarna af.

Snijd de rest van de sinaasappel à vif en in partjes. Vang het sap op.

Smelt de suiker in de pan om de wentelteefjes te karamelliseren. Voeg zodra de suiker bruin kleurt de boter en het sap van een halve appelsien toe, gevolgd door een scheutje Grand-Marnier.

Laat de zestes ook nog even meesudderen.

Bak de wentelteefjes in de sinaasappelkaramel aan beide kanten.

Afwerken en serveren

Leg de appelsienpartjes vlak voor het serveren kort mee in de pan.

Schik de gekaramelliseerde wentelteefjes op een bord. Werk af met een bolletje vanille-ijs en wat extra sinaasappelkaramel.

Wentelteefjes Suzette van brioche met vanille-ijs