Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!
Ingrediënten
4 personen
Peren
3
Citroenen
0,5
Eieren
3
Speculaaskruiden
1 snuifje
Melk
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Eigelen
2
Kristalsuiker
2 eierdopjes
Geuze
4 eierdopjes
Peperkoek
1 pak
Boter
Speculaasijs
Benodigdheden
Een ijsschep, een conische sauteuse, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Peren
3
Citroenen
0,5
Eieren
3
Speculaaskruiden
1 snuifje
Melk
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Eigelen
2
Kristalsuiker
2 eierdopjes
Geuze
4 eierdopjes
Peperkoek
1 pak
Boter
Speculaasijs
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!Instructies
3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!