Instructies
4 personen
3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6