Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree
Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree
Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree
Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
0,4 l
Kalfswangen
800 g
Peper
Zout
Boter
Boter
1 een klontje
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Selder
3 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Bloem
2 el
Geuze
1 flesje
Kruidnagels
3
Mosterd
3 tl
Prei
3 stengels
Aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Benodigdheden
Bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g kalfswangen, peper, zout
3
Ontvlies de kalfswangen (of laat dat vooraf door de slager doen). Kruid ze met peper en zout.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot. Bak de kalfswangen kort in de gesmolten boter tot ze een goudbruin kleurtje en een korstje hebben.
2 ajuinen, 1 teentje Look
5
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn.
3 stengels selder
6
Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken.
3 Wortels
7
Snijd de wortelen in blokjes.
8
Haal de kalfswangen uit de stoofpot en bak er alle groenten in.
tijm, laurier, 2 el bloem
9
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de pot. Schep er de bloem bij en roer.
10
Leg de kalfswangen terug in de stoofpot.
1 flesje geuze
11
Giet er het flesje oude geuze en de warme kippenbouillon bij.
peper, zout
12
Kruid met peper en zout.
3 kruidnagels, 3 tl mosterd
13
Breng op smaak met kruidnagel en mosterd. Roer goed.
14
Zet een deksel op de kookpot en laat 1,5 uur tot 2 uur garen in de voorverwarmde oven.
boter
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een bodempje water bij.
3 stengels prei, peper, zout, tijm, laurier
16
Spoel de prei en snijd de stronken in drie gelijke stukken. Stoof ze in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
17
Dek af met een velletje bakpapier en laat braiseren (smoren) op een zacht vuur onder deksel tot de prei zacht is.
800 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
19
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Kruid met een snuif zout en nootmuskaat.
20
Haal de stoofpot met kalfswangen uit de oven. Serveer ze met een schep puree, goed veel saus en gebraiseerde prei.
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g kalfswangen, peper, zout
3
Ontvlies de kalfswangen (of laat dat vooraf door de slager doen). Kruid ze met peper en zout.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot. Bak de kalfswangen kort in de gesmolten boter tot ze een goudbruin kleurtje en een korstje hebben.
2 ajuinen, 1 teentje Look
5
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn.
3 stengels selder
6
Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken.
3 Wortels
7
Snijd de wortelen in blokjes.
8
Haal de kalfswangen uit de stoofpot en bak er alle groenten in.
tijm, laurier, 2 el bloem
9
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de pot. Schep er de bloem bij en roer.
10
Leg de kalfswangen terug in de stoofpot.
1 flesje geuze
11
Giet er het flesje oude geuze en de warme kippenbouillon bij.
peper, zout
12
Kruid met peper en zout.
3 kruidnagels, 3 tl mosterd
13
Breng op smaak met kruidnagel en mosterd. Roer goed.
14
Zet een deksel op de kookpot en laat 1,5 uur tot 2 uur garen in de voorverwarmde oven.
boter
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een bodempje water bij.
3 stengels prei, peper, zout, tijm, laurier
16
Spoel de prei en snijd de stronken in drie gelijke stukken. Stoof ze in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
17
Dek af met een velletje bakpapier en laat braiseren (smoren) op een zacht vuur onder deksel tot de prei zacht is.
800 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
19
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Kruid met een snuif zout en nootmuskaat.
20
Haal de stoofpot met kalfswangen uit de oven. Serveer ze met een schep puree, goed veel saus en gebraiseerde prei.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,4 l
Kalfswangen
800 g
Peper
Zout
Boter
Boter
1 een klontje
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Selder
3 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Bloem
2 el
Geuze
1 flesje
Kruidnagels
3
Mosterd
3 tl
Prei
3 stengels
Aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Gebraiseerde kalfswangen met oude geuze, prei en puree
Het lekkerste bier ter wereld gecombineerd met een van de lekkerste stukjes vlees ter wereld: dit recept is gemaakt om te scoren. Ideaal als je gasten over de vloer krijgt.Instructies
0,4 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
800 g kalfswangen, peper, zout
3
Ontvlies de kalfswangen (of laat dat vooraf door de slager doen). Kruid ze met peper en zout.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot. Bak de kalfswangen kort in de gesmolten boter tot ze een goudbruin kleurtje en een korstje hebben.
2 ajuinen, 1 teentje Look
5
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn.
3 stengels selder
6
Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken.
3 Wortels
7
Snijd de wortelen in blokjes.
8
Haal de kalfswangen uit de stoofpot en bak er alle groenten in.
tijm, laurier, 2 el bloem
9
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de pot. Schep er de bloem bij en roer.
10
Leg de kalfswangen terug in de stoofpot.
1 flesje geuze
11
Giet er het flesje oude geuze en de warme kippenbouillon bij.
peper, zout
12
Kruid met peper en zout.
3 kruidnagels, 3 tl mosterd
13
Breng op smaak met kruidnagel en mosterd. Roer goed.
14
Zet een deksel op de kookpot en laat 1,5 uur tot 2 uur garen in de voorverwarmde oven.
boter
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een bodempje water bij.
3 stengels prei, peper, zout, tijm, laurier
16
Spoel de prei en snijd de stronken in drie gelijke stukken. Stoof ze in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
17
Dek af met een velletje bakpapier en laat braiseren (smoren) op een zacht vuur onder deksel tot de prei zacht is.
800 g aardappelen
18
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
19
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en een eierdooier. Kruid met een snuif zout en nootmuskaat.
20
Haal de stoofpot met kalfswangen uit de oven. Serveer ze met een schep puree, goed veel saus en gebraiseerde prei.