dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm (thumbnail)Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

1u
19
-
2.5K
Recepten

Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

Jeroen begint met een basissoep maar maakt het wat pittiger door er waterkers en mierikswortel aan toe te voegen. Als afwerking een toefje zure room en wat gerookte zalm en je kan aan tafel gaan. Smullen maar!
Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm (thumbnail)Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

1u
19
-
2.5K
Recepten

Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

Jeroen begint met een basissoep maar maakt het wat pittiger door er waterkers en mierikswortel aan toe te voegen. Als afwerking een toefje zure room en wat gerookte zalm en je kan aan tafel gaan. Smullen maar!
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Ajuinen
4
Prei
1 stengel
Selder
4 stengel
Aardappelen
3
Look
2 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Groentebouillon
3 l
Zout
Peper
Spinazie
100 g
Waterkers
4 bosjes
Zure room
200 g
Limoenen
0,25
Mierikswortelen
2 el
Mosterd
1 el
Gerookte zalm
1 stuk

Benodigdheden

Een keukenblender, een vergiet, een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

boter
1
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
4 ajuinen
2
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.
1 stengel prei, 4 stengel selder
3
Spoel de selder en de prei grondig. Snijd in grove stukken. Stoof mee aan met de ui.
3 aardappelen, 2 teentjes Look
4
Schil de aardappelen, snijd in stukken en voeg toe bij de rest. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
tijm, rozemarijn, laurier
5
Spoel de tijm en rozemarijn en bind samen met enkele blaadjes laurier tot een bouquet garni. Leg deze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout, peper
6
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat alles inkoken. Kruid af met wat zout en peper.
100 g spinazie, 4 bosjes Waterkers
7
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Spoel ook de waterkers. Verwijder de dikste en taaiste steeltjes. Laat beiden uitlekken.
200 g Zure room, zout, peper, 0,25 limoenen, 2 el mierikswortelen
8
Lepel de zure room in een mengkommetje en klop op met de garde. Kruid af met een snuifje zout, een draai van de pepermolen, het sap van de limoen en de mierikswortel. Meng alles goed onder elkaar.
9
Laat de spinazie en waterkers garen in de soep.
1 el mosterd
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg er de mosterd aan toe en mix de soep tot een glad geheel.
1 stuk gerookte zalm
11
Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.
12
Serveer de soep met een toefje zure room en wat blokjes zalm.
1
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
2
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

boter
1
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
4 ajuinen
2
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.
1 stengel prei, 4 stengel selder
3
Spoel de selder en de prei grondig. Snijd in grove stukken. Stoof mee aan met de ui.
3 aardappelen, 2 teentjes Look
4
Schil de aardappelen, snijd in stukken en voeg toe bij de rest. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
tijm, rozemarijn, laurier
5
Spoel de tijm en rozemarijn en bind samen met enkele blaadjes laurier tot een bouquet garni. Leg deze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout, peper
6
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat alles inkoken. Kruid af met wat zout en peper.
100 g spinazie, 4 bosjes Waterkers
7
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Spoel ook de waterkers. Verwijder de dikste en taaiste steeltjes. Laat beiden uitlekken.
200 g Zure room, zout, peper, 0,25 limoenen, 2 el mierikswortelen
8
Lepel de zure room in een mengkommetje en klop op met de garde. Kruid af met een snuifje zout, een draai van de pepermolen, het sap van de limoen en de mierikswortel. Meng alles goed onder elkaar.
9
Laat de spinazie en waterkers garen in de soep.
1 el mosterd
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg er de mosterd aan toe en mix de soep tot een glad geheel.
1 stuk gerookte zalm
11
Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.
12
Serveer de soep met een toefje zure room en wat blokjes zalm.
1
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
2
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm (thumbnail)Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
Ajuinen
4
Prei
1 stengel
Selder
4 stengel
Aardappelen
3
Look
2 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Groentebouillon
3 l
Zout
Peper
Spinazie
100 g
Waterkers
4 bosjes
Zure room
200 g
Limoenen
0,25
Mierikswortelen
2 el
Mosterd
1 el
Gerookte zalm
1 stuk

Waterkerssoep met mierikswortel en gerookte zalm

Jeroen begint met een basissoep maar maakt het wat pittiger door er waterkers en mierikswortel aan toe te voegen. Als afwerking een toefje zure room en wat gerookte zalm en je kan aan tafel gaan. Smullen maar!
Instructies
boter
1
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
4 ajuinen
2
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.
1 stengel prei, 4 stengel selder
3
Spoel de selder en de prei grondig. Snijd in grove stukken. Stoof mee aan met de ui.
3 aardappelen, 2 teentjes Look
4
Schil de aardappelen, snijd in stukken en voeg toe bij de rest. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
tijm, rozemarijn, laurier
5
Spoel de tijm en rozemarijn en bind samen met enkele blaadjes laurier tot een bouquet garni. Leg deze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout, peper
6
Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat alles inkoken. Kruid af met wat zout en peper.
100 g spinazie, 4 bosjes Waterkers
7
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Spoel ook de waterkers. Verwijder de dikste en taaiste steeltjes. Laat beiden uitlekken.
200 g Zure room, zout, peper, 0,25 limoenen, 2 el mierikswortelen
8
Lepel de zure room in een mengkommetje en klop op met de garde. Kruid af met een snuifje zout, een draai van de pepermolen, het sap van de limoen en de mierikswortel. Meng alles goed onder elkaar.
9
Laat de spinazie en waterkers garen in de soep.
1 el mosterd
10
Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg er de mosterd aan toe en mix de soep tot een glad geheel.
1 stuk gerookte zalm
11
Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.
12
Serveer de soep met een toefje zure room en wat blokjes zalm.