Instructies

4 personen
boter
1

Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.

4 ajuinen
2

Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof aan in de boter.

1 stengel prei, 4 stengel selder
3

Spoel de selder en de prei grondig. Snijd in grove stukken. Stoof mee aan met de ui.

3 aardappelen, 2 teentjes Look
4

Schil de aardappelen, snijd in stukken en voeg toe bij de rest. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.

tijm, rozemarijn, laurier
5

Spoel de tijm en rozemarijn en bind samen met enkele blaadjes laurier tot een bouquet garni. Leg deze bij de groenten.

3 l groentebouillon, zout, peper
6

Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat alles inkoken. Kruid af met wat zout en peper.

100 g spinazie, 4 bosjes Waterkers
7

Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Spoel ook de waterkers. Verwijder de dikste en taaiste steeltjes. Laat beiden uitlekken.

200 g Zure room, zout, peper, 0,25 limoenen, 2 el mierikswortelen
8

Lepel de zure room in een mengkommetje en klop op met de garde. Kruid af met een snuifje zout, een draai van de pepermolen, het sap van de limoen en de mierikswortel. Meng alles goed onder elkaar.

9

Laat de spinazie en waterkers garen in de soep.

1 el mosterd
10

Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg er de mosterd aan toe en mix de soep tot een glad geheel.

1 stuk gerookte zalm
11

Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.

12

Serveer de soep met een toefje zure room en wat blokjes zalm.