Pudding met limoen en tartaar van kiwi
Pudding met limoen en tartaar van kiwi
Pudding met limoen en tartaar van kiwi
Pudding met limoen en tartaar van kiwi
Ingrediënten
4 personen
Melk
500 ml
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
50 g
Kiwi's
3
Griekse yoghurt
0,2 l
Limoen
1
Volkorenkoekjes
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een rasp, een garde, vershoudfolie, een vijzel, 4 glazen of coupes om in te serveren
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 ml melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
5
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
6
Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.
3 kiwi's
7
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.
8
Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.
0,2 l Griekse yoghurt, 1 limoen
9
Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.
10
Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.
volkorenkoekjes
11
Doe de koekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding en de kiwi. Serveer meteen of laat eerst nog even afkoelen in de koelkast.
500 ml melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
5
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
6
Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.
3 kiwi's
7
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.
8
Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.
0,2 l Griekse yoghurt, 1 limoen
9
Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.
10
Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.
volkorenkoekjes
11
Doe de koekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding en de kiwi. Serveer meteen of laat eerst nog even afkoelen in de koelkast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
500 ml
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Puddingpoeder
50 g
Kiwi's
3
Griekse yoghurt
0,2 l
Limoen
1
Volkorenkoekjes
Pudding met limoen en tartaar van kiwi
Dit is een dessert dat je makkelijk zelf maakt: een basispudding opgewerkt met de frisse zeste van limoen en een tartaar van kiwi. Jeroens favoriete digestive koekjes brokkel je er als final touch over.Instructies
500 ml melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
5
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
6
Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.
3 kiwi's
7
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.
8
Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.
0,2 l Griekse yoghurt, 1 limoen
9
Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.
10
Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.
volkorenkoekjes
11
Doe de koekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding en de kiwi. Serveer meteen of laat eerst nog even afkoelen in de koelkast.