Instructies
4 personen
500 ml melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
4 eierdooiers
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.
100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.
5
Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.
6
Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.
3 kiwi's
7
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.
8
Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.
0,2 l Griekse yoghurt, 1 limoen
9
Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.
10
Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.
volkorenkoekjes
11