Hamburger met wortelpuree en gebakken ui
Hamburger met wortelpuree en gebakken ui
Hamburger met wortelpuree en gebakken ui
Hamburger met wortelpuree en gebakken ui
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Boter
4 een klont
Wortels
800 g
Tijm
Laurier
2 blaadje
Zwarte peper
Zout
Water
1 scheutje
Ajuinen
2
Rundergehakt
600 g
Varkensgehakt
200 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
80 g
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Pecorino
100 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Benodigdheden
Een aardappelschiller of dunschiller, een keukenmachine met hulpstuk k, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een grote pot gezouten water.
1 een klont boter
2
Laat een flinke klont boter in een pan smelten.
800 g Wortels
3
Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in de boter.
tijm, 2 blaadje laurier, zwarte peper, zout
4
Voeg er de fijngesneden takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Kruid met peper en zout.
1 scheutje Water
5
Giet er een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
1 een klont boter, 2 ajuinen
6
Zet een andere pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze in de boter.
Hamburgers
600 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 2 eierdooiers, 80 g paneermeel, 0,25 bosjes krulpeterselie
7
Neem de mengkom van de keukenmachine en voeg de twee soorten gehakt, de dooiers, het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe.
100 g pecorino
8
Rasp er de Pecorino over.
9
Kruid het gehakt met peper en zout en meng tot een geheel.
1 een klont boter
10
Laat een klont boter in een grote pan smelten.
11
Vorm grote ballen van het gehakt en duw de gehaktballen plat tot je een burger hebt.
12
Bak de burgers goed aan beide kanten.
Afwerking
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 een klont boter, 1 ei, 1 scheutje melk, zout
14
Voeg een klont boter, een ei en een scheut melk toe en kruid met zout. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
15
Meng de gestoofde wortelen onder de aardappelpuree en ga nogmaals met de pureestamper door de aardappelen.
2 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Meng de mosterd onder de puree en breng het geheel op smaak met een snuif nootmuskaat.
17
Schep wat puree op een bord, schik er een burger bij en schep er wat gebakken ui over.
Voorbereiding
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een grote pot gezouten water.
1 een klont boter
2
Laat een flinke klont boter in een pan smelten.
800 g Wortels
3
Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in de boter.
tijm, 2 blaadje laurier, zwarte peper, zout
4
Voeg er de fijngesneden takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Kruid met peper en zout.
1 scheutje Water
5
Giet er een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
1 een klont boter, 2 ajuinen
6
Zet een andere pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze in de boter.
Hamburgers
600 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 2 eierdooiers, 80 g paneermeel, 0,25 bosjes krulpeterselie
7
Neem de mengkom van de keukenmachine en voeg de twee soorten gehakt, de dooiers, het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe.
100 g pecorino
8
Rasp er de Pecorino over.
9
Kruid het gehakt met peper en zout en meng tot een geheel.
1 een klont boter
10
Laat een klont boter in een grote pan smelten.
11
Vorm grote ballen van het gehakt en duw de gehaktballen plat tot je een burger hebt.
12
Bak de burgers goed aan beide kanten.
Afwerking
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 een klont boter, 1 ei, 1 scheutje melk, zout
14
Voeg een klont boter, een ei en een scheut melk toe en kruid met zout. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
15
Meng de gestoofde wortelen onder de aardappelpuree en ga nogmaals met de pureestamper door de aardappelen.
2 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Meng de mosterd onder de puree en breng het geheel op smaak met een snuif nootmuskaat.
17
Schep wat puree op een bord, schik er een burger bij en schep er wat gebakken ui over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Boter
4 een klont
Wortels
800 g
Tijm
Laurier
2 blaadje
Zwarte peper
Zout
Water
1 scheutje
Ajuinen
2
Rundergehakt
600 g
Varkensgehakt
200 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
80 g
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Pecorino
100 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Mosterd
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Hamburger met wortelpuree en gebakken ui
De week starten met degelijke Dagelijkse kost is het beste wat je kan doen om die maandagblues weg te werken! Deze verse hamburger met pecorino, smeuïge aardappelpuree met gestoofde wortelen en gebakken ui is alvast een topidee.Instructies
Voorbereiding
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en doe ze in een grote pot gezouten water.
1 een klont boter
2
Laat een flinke klont boter in een pan smelten.
800 g Wortels
3
Schil de wortelen, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in de boter.
tijm, 2 blaadje laurier, zwarte peper, zout
4
Voeg er de fijngesneden takjes tijm en de blaadjes laurier bij. Kruid met peper en zout.
1 scheutje Water
5
Giet er een scheut water bij, zet een deksel op de pan en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
1 een klont boter, 2 ajuinen
6
Zet een andere pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak ze in de boter.
Hamburgers
600 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 2 eierdooiers, 80 g paneermeel, 0,25 bosjes krulpeterselie
7
Neem de mengkom van de keukenmachine en voeg de twee soorten gehakt, de dooiers, het paneermeel en de fijngesneden peterselie toe.
100 g pecorino
8
Rasp er de Pecorino over.
9
Kruid het gehakt met peper en zout en meng tot een geheel.
1 een klont boter
10
Laat een klont boter in een grote pan smelten.
11
Vorm grote ballen van het gehakt en duw de gehaktballen plat tot je een burger hebt.
12
Bak de burgers goed aan beide kanten.
Afwerking
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 een klont boter, 1 ei, 1 scheutje melk, zout
14
Voeg een klont boter, een ei en een scheut melk toe en kruid met zout. Ga met een pureestamper door de aardappelen.
15
Meng de gestoofde wortelen onder de aardappelpuree en ga nogmaals met de pureestamper door de aardappelen.
2 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat
16
Meng de mosterd onder de puree en breng het geheel op smaak met een snuif nootmuskaat.
17
Schep wat puree op een bord, schik er een burger bij en schep er wat gebakken ui over.