Pittig gehakt met zoete aardappelpuree en bimi
Pittig gehakt met zoete aardappelpuree en bimi
Pittig gehakt met zoete aardappelpuree en bimi
Pittig gehakt met zoete aardappelpuree en bimi
Ingrediënten
4 personen
Zoete aardappelen
2
Bloemige aardappel
2
Look
1 teentje
Komijn
1 snuifje
Klontjes boter
1
Gemengd gehakt
600 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
Gember
30 g
Sriracha
3 el
Honing
3 el
Sojasaus
4 el
Rijstazijn
2 el
Bimiongeveer 200 gram
1 pakje
Bicky-uitjesom af te werken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Zoete aardappelen, 2 Bloemige aardappel
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 teentje Look
2
Pel de look en laat het meekoken met de aardappelen.
1 klontjes boter, 1 ui
3
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de ui, snijd ze in blokjes en bak ze in de boter. Voeg er een klein scheutje arachide-olie aan toe en laat de uien mooi kleuren.
600 g gemengd gehakt
4
Plet het gehakt met een vork. Voeg het gehakt in redelijk grote stukken bij de uien en laat alles goed bakken.
30 g gember, 2 teentjes Look, rode chilipepers
5
Schil de gember en pel de look, en rasp ze erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem ook toe.
3 el honing, 3 el sriracha, 4 el sojasaus, 2 el rijstazijn
6
Doe de honing met de sriracha, de sojasaus en de rijstazijn in een kommetje en roer alles onder elkaar.
7
Giet de mengeling over het gehakt en laat het geheel karamelliseren.
1.200 g Bimi
8
Kook de bimi kort mee met de aardappelen.
9
Schud het gehakt geregeld op zodat het goed bakt.
10
Schep de gegaarde bimi uit de pot met aardappelen en hou ze even warm.
11
Giet de aardappelen door een zeef en laat ze goed uitlekken.
1 snuifje komijn
12
Voeg een klont boter bij de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
Bicky-uitjes
13
Schep een lepel puree op een bord en schep er het pittige gehakt bij. Leg de bimi erbij en werk af met wat krokante uitjes.
2 Zoete aardappelen, 2 Bloemige aardappel
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 teentje Look
2
Pel de look en laat het meekoken met de aardappelen.
1 klontjes boter, 1 ui
3
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de ui, snijd ze in blokjes en bak ze in de boter. Voeg er een klein scheutje arachide-olie aan toe en laat de uien mooi kleuren.
600 g gemengd gehakt
4
Plet het gehakt met een vork. Voeg het gehakt in redelijk grote stukken bij de uien en laat alles goed bakken.
30 g gember, 2 teentjes Look, rode chilipepers
5
Schil de gember en pel de look, en rasp ze erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem ook toe.
3 el honing, 3 el sriracha, 4 el sojasaus, 2 el rijstazijn
6
Doe de honing met de sriracha, de sojasaus en de rijstazijn in een kommetje en roer alles onder elkaar.
7
Giet de mengeling over het gehakt en laat het geheel karamelliseren.
1.200 g Bimi
8
Kook de bimi kort mee met de aardappelen.
9
Schud het gehakt geregeld op zodat het goed bakt.
10
Schep de gegaarde bimi uit de pot met aardappelen en hou ze even warm.
11
Giet de aardappelen door een zeef en laat ze goed uitlekken.
1 snuifje komijn
12
Voeg een klont boter bij de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
Bicky-uitjes
13
Schep een lepel puree op een bord en schep er het pittige gehakt bij. Leg de bimi erbij en werk af met wat krokante uitjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zoete aardappelen
2
Bloemige aardappel
2
Look
1 teentje
Komijn
1 snuifje
Klontjes boter
1
Gemengd gehakt
600 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
Gember
30 g
Sriracha
3 el
Honing
3 el
Sojasaus
4 el
Rijstazijn
2 el
Bimiongeveer 200 gram
1 pakje
Bicky-uitjesom af te werken
Pittig gehakt met zoete aardappelpuree en bimi
Pittig gebakken en gekarameliseerd gehakt met puree van zoete aardappel en gekookte broccolini's, afgewerkt met krokante uitjes.Instructies
2 Zoete aardappelen, 2 Bloemige aardappel
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 teentje Look
2
Pel de look en laat het meekoken met de aardappelen.
1 klontjes boter, 1 ui
3
Smelt een flinke klont boter in een pan. Pel de ui, snijd ze in blokjes en bak ze in de boter. Voeg er een klein scheutje arachide-olie aan toe en laat de uien mooi kleuren.
600 g gemengd gehakt
4
Plet het gehakt met een vork. Voeg het gehakt in redelijk grote stukken bij de uien en laat alles goed bakken.
30 g gember, 2 teentjes Look, rode chilipepers
5
Schil de gember en pel de look, en rasp ze erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem ook toe.
3 el honing, 3 el sriracha, 4 el sojasaus, 2 el rijstazijn
6
Doe de honing met de sriracha, de sojasaus en de rijstazijn in een kommetje en roer alles onder elkaar.
7
Giet de mengeling over het gehakt en laat het geheel karamelliseren.
1.200 g Bimi
8
Kook de bimi kort mee met de aardappelen.
9
Schud het gehakt geregeld op zodat het goed bakt.
10
Schep de gegaarde bimi uit de pot met aardappelen en hou ze even warm.
11
Giet de aardappelen door een zeef en laat ze goed uitlekken.
1 snuifje komijn
12
Voeg een klont boter bij de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper, zout en een snuif komijn.
Bicky-uitjes
13
Schep een lepel puree op een bord en schep er het pittige gehakt bij. Leg de bimi erbij en werk af met wat krokante uitjes.