Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Een simpele pastaschotel met kleine balletjes van chipolata en veel groenten waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken doe je met krokant gebakken spekjes en een currydressing op basis van yoghurt. Zomerse smaken die ook de kleintjes aan tafel zeker zullen bekoren.
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Een simpele pastaschotel met kleine balletjes van chipolata en veel groenten waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken doe je met krokant gebakken spekjes en een currydressing op basis van yoghurt. Zomerse smaken die ook de kleintjes aan tafel zeker zullen bekoren.
Ingrediënten
4 personen
Pasta
500 g
Volkoren pastaEven lekker, veel gezonder
Gerookt spek
200 g
Boter
Chipolata's
6
Groene boontjes
400 g
Broccoli
1
Pijnboompitten
100 g
Kerstomaten
1 bakje
Sjalotten
2
Komkommer
1
Griekse yoghurt
0,2 l
Appelazijn
2 el
Meli Honinghoning
1 el
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Waterkers
1 bosje
Currypoeder
Benodigdheden
Een vergiet, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el Meli Honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren pasta
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el Meli Honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Pasta
500 g
Gerookt spek
200 g
Boter
Chipolata's
6
Groene boontjes
400 g
Broccoli
1
Pijnboompitten
100 g
Kerstomaten
1 bakje
Sjalotten
2
Komkommer
1
Griekse yoghurt
0,2 l
Appelazijn
2 el
Meli Honinghoning
1 el
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Waterkers
1 bosje
Currypoeder
Vlinderpasta met boontjes, chipolata en currydressing
Een simpele pastaschotel met kleine balletjes van chipolata en veel groenten waaronder komkommer, fijne boontjes en broccoli. Afwerken doe je met krokant gebakken spekjes en een currydressing op basis van yoghurt. Zomerse smaken die ook de kleintjes aan tafel zeker zullen bekoren.Instructies
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el Meli Honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15
Breng de pasta op smaak met de yoghurtdressing en strooi er een flinke snuif currypoeder over. Meng alles nog eens goed onder elkaar en serveren maar!