Instructies
4 personen
500 g pasta
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net gaar.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.
200 g gerookt spek, boter
3
Snijd het gerookte spek in reepjes. Laat wat vetstof heet worden in een pan en bak het spek krokant.
6 chipolata's
4
Duw het vlees uit de chipolata’s, rol er balletjes van en leg ze bij het bakkende spek.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
5
Kleur de balletjes goudbruin en laat ze even afkoelen. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g groene boontjes, 1 broccoli
6
Kuis de boontjes en snijd de broccoli in roosjes.
7
Kook de boontjes en de broccoli beetgaar in gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Laat de groenten even uitlekken.
100 g pijnboompitten
8
Kleur de pijnboompitten in een hete pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 bakje kerstomaten
9
Snijd de kerstomaatjes in twee.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in halvemaantjes.
1 komkommer
11
Snij de komkommer in blokjes.
0,2 l Griekse yoghurt, 2 el appelazijn, 1 el honing, 0,5 limoenen, peper, zout
12
Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat appelazijn, het sap van een halve limoen, peper, zout en een beetje honing.
1 bosje Waterkers
13
Spoel de waterkers in koud water en laat hem even uitlekken.
14
Meng de afgekoelde balletjes, het spek, de boontjes, de broccoliroosjes, de pijnboompitjes, de komkommer en de sjalot onder de koude pasta, gevolgd door de waterkers.
currypoeder
15