Chilaquiles met twee salsa's, kaas en ei
Chilaquiles met twee salsa's, kaas en ei
Chilaquiles met twee salsa's, kaas en ei
Chilaquiles met twee salsa's, kaas en ei
Ingrediënten
4 personen
Tortilla's
4
Grof zout
Tomaten
3
Ajuinen
3
Look
9 teentjes
Kippenbouillon
8 el
Guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)geweekt, zonder zaadjes
4
Zout
Epazote (nl: welriekende ganzenvoet)nl: welriekende ganzenvoet
1 takje
Tomatillos (nl: mexicaanse aardkers) nl: Mexicaanse aardkers
10
Koriander
0,5 bosjes
Chilipeper
3
Rode uiklein
1
Olijfolie
Eieren
4
Zwarte peper
Zure room
4 el
Queso fresco (alternatief: feta of gezouten ricotta) alternatief: feta of gezouten ricotta
200 g
Benodigdheden
Blender, friteuse of diepe pan met olie, keukenrol, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 tortilla's, grof zout
1
Snijd de tortillavellen in driehoekjes en bak ze goudbruin in een friteuse of in een grote hoeveelheid olie in een pan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en besprenkel met zout.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook.
3 tomaten, 2 ajuinen, 5 teentjes Look, 4 el Kippenbouillon, 4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)
3
Halveer de tomaten voor de rode salsa en doe ze in de blender. Voeg de grofgehakte ui en de teentjes look toe. Lepel de kippenbouillon en de guajillopepers erbij, en mix alles kort.
zout, 1 takje epazote (nl: welriekende ganzenvoet)
4
Giet alles in een steelpan, voeg er een snuif zout en eventueel een takje epazote aan toe en breng de salsa aan de kook.
5
Spoel de blender uit.
10 tomatillos (nl: Mexicaanse aardkers)
6
Kook de tomatillos 10 minuten in het gezouten water.
1 ajuin, 4 teentjes Look, 0,5 bosjes koriander, 3 chilipeper, 4 el Kippenbouillon, zout
7
Hak de ui en de look grof en doe ze samen met de tomatillos in de pot van de blender. Voeg de koriander, de chilipepers en de kippenbouillon toe, besprenkel met zout en mix.
1 rode ui, olijfolie
8
Snijd de rode ui in reepjes en bak ze in een scheutje olie. Hou de gebakken ui apart.
4 eieren, zout, zwarte peper
9
Bak spiegeleieren in de overgebleven olie en kruid ze met peper en zout.
10
Verdeel de gebakken tortilla’s over twee borden. Lepel over het ene bord een stevige portie van de salsa verde en over het andere de salsa roja.
4 el Zure room, 200 g queso fresco (alternatief: feta of gezouten ricotta)
11
Doe er een toef zure room bij en leg de spiegeleitjes erop. Strooi de reepjes rode ui erover en werk af met wat verkruimelde kaas en koriander.
4 tortilla's, grof zout
1
Snijd de tortillavellen in driehoekjes en bak ze goudbruin in een friteuse of in een grote hoeveelheid olie in een pan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en besprenkel met zout.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook.
3 tomaten, 2 ajuinen, 5 teentjes Look, 4 el Kippenbouillon, 4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)
3
Halveer de tomaten voor de rode salsa en doe ze in de blender. Voeg de grofgehakte ui en de teentjes look toe. Lepel de kippenbouillon en de guajillopepers erbij, en mix alles kort.
zout, 1 takje epazote (nl: welriekende ganzenvoet)
4
Giet alles in een steelpan, voeg er een snuif zout en eventueel een takje epazote aan toe en breng de salsa aan de kook.
5
Spoel de blender uit.
10 tomatillos (nl: Mexicaanse aardkers)
6
Kook de tomatillos 10 minuten in het gezouten water.
1 ajuin, 4 teentjes Look, 0,5 bosjes koriander, 3 chilipeper, 4 el Kippenbouillon, zout
7
Hak de ui en de look grof en doe ze samen met de tomatillos in de pot van de blender. Voeg de koriander, de chilipepers en de kippenbouillon toe, besprenkel met zout en mix.
1 rode ui, olijfolie
8
Snijd de rode ui in reepjes en bak ze in een scheutje olie. Hou de gebakken ui apart.
4 eieren, zout, zwarte peper
9
Bak spiegeleieren in de overgebleven olie en kruid ze met peper en zout.
10
Verdeel de gebakken tortilla’s over twee borden. Lepel over het ene bord een stevige portie van de salsa verde en over het andere de salsa roja.
4 el Zure room, 200 g queso fresco (alternatief: feta of gezouten ricotta)
11
Doe er een toef zure room bij en leg de spiegeleitjes erop. Strooi de reepjes rode ui erover en werk af met wat verkruimelde kaas en koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Tortilla's
4
Grof zout
Tomaten
3
Ajuinen
3
Look
9 teentjes
Kippenbouillon
8 el
Guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)geweekt, zonder zaadjes
4
Zout
Epazote (nl: welriekende ganzenvoet)nl: welriekende ganzenvoet
1 takje
Tomatillos (nl: mexicaanse aardkers) nl: Mexicaanse aardkers
10
Koriander
0,5 bosjes
Chilipeper
3
Rode uiklein
1
Olijfolie
Eieren
4
Zwarte peper
Zure room
4 el
Queso fresco (alternatief: feta of gezouten ricotta) alternatief: feta of gezouten ricotta
200 g
Chilaquiles met twee salsa's, kaas en ei
Ontbijten nemen ze nogal au sérieux in Mexico. Chilaquiles mogen daarbij niet ontbreken. Op dit pittige ontbijtje met gebakken nacho's, twee sauzen op basis van rode en groene tomaten, lekkere queso fresco en een spiegelei kan je gerust een hele voormiddag teren.Voor de salsa verde gebruikt Jeroen tomatillos (Mexicaanse aardkersen). Deze zijn verkrijgbaar in blik, maar kan je ook vervangen door onrijpe, groene tomaten of groene paprika (al dan niet met een handje kruisbessen bij). Zo benader je de lichtzure smaak het best.Instructies
4 tortilla's, grof zout
1
Snijd de tortillavellen in driehoekjes en bak ze goudbruin in een friteuse of in een grote hoeveelheid olie in een pan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en besprenkel met zout.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook.
3 tomaten, 2 ajuinen, 5 teentjes Look, 4 el Kippenbouillon, 4 guajillopepers (geweekt, zonder zaadjes)
3
Halveer de tomaten voor de rode salsa en doe ze in de blender. Voeg de grofgehakte ui en de teentjes look toe. Lepel de kippenbouillon en de guajillopepers erbij, en mix alles kort.
zout, 1 takje epazote (nl: welriekende ganzenvoet)
4
Giet alles in een steelpan, voeg er een snuif zout en eventueel een takje epazote aan toe en breng de salsa aan de kook.
5
Spoel de blender uit.
10 tomatillos (nl: Mexicaanse aardkers)
6
Kook de tomatillos 10 minuten in het gezouten water.
1 ajuin, 4 teentjes Look, 0,5 bosjes koriander, 3 chilipeper, 4 el Kippenbouillon, zout
7
Hak de ui en de look grof en doe ze samen met de tomatillos in de pot van de blender. Voeg de koriander, de chilipepers en de kippenbouillon toe, besprenkel met zout en mix.
1 rode ui, olijfolie
8
Snijd de rode ui in reepjes en bak ze in een scheutje olie. Hou de gebakken ui apart.
4 eieren, zout, zwarte peper
9
Bak spiegeleieren in de overgebleven olie en kruid ze met peper en zout.
10
Verdeel de gebakken tortilla’s over twee borden. Lepel over het ene bord een stevige portie van de salsa verde en over het andere de salsa roja.
4 el Zure room, 200 g queso fresco (alternatief: feta of gezouten ricotta)
11
Doe er een toef zure room bij en leg de spiegeleitjes erop. Strooi de reepjes rode ui erover en werk af met wat verkruimelde kaas en koriander.