Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Jeroen maakt een eenvoudige maar lekkere visburger met een frisse kruidenpuree en gestoofde groentjes. Zuiderse smaken om dat wintergevoel even de kop in te drukken!

Ingrediënten

  • 800 g zachtkokende aardappel
  • een scheut olijfolie
  • 0.5 aubergine
  • 1 ajuin
  • 2 teentje look
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • een snuif zout
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 bakje kerstomaten
  • 300 g witte vis
  • 1 eiwit
  • 300 g zalm
  • 2 eetlepel paneermeel
  • een snuif peper
  • een scheut melk
  • een klont boter
  • 1 dooier
  • enkele takken peterselie
  • enkele takken kervel
  • enkele takken waterkers

Benodigdheden

  • pureestamper
  • stoofpot
  • blender

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.

Snijd de kerstomaten in vieren en hou ze even apart.

Snijd de witte vis in kleinere stukken en doe ze samen met het eiwit in de pot van de blender. Mix het geheel kort. Snijd de zalm fijn en doe hem samen met de gecutterde witte vis in een kom. Meng het paneermeel eronder en kruid met peper en zout.

Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Draai grote ballen van de vis, duw ze plat en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.

Doe de kerstomaten bij de stovende groenten.

Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een klont boter, wat olijfolie en eidooier aan toe. Stamp de aardappelen tot puree. Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de puree.

Schep wat kruidenpuree op een bord en schep de groenten erover. Leg er een krokant gebakken visburger bij en serveer.

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree