Instructies
4 personen
800 g zachtkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 0,5 aubergine, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 snuifje zout, tijm, rozemarijn
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.
1 bakje kerstomaten
3
Snijd de kerstomaten in vieren en hou ze even apart.
300 g witte vis, 1 eiwit, 300 g zalm, 2 el paneermeel, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de witte vis in kleinere stukken en doe ze samen met het eiwit in de pot van de blender. Mix het geheel kort. Snijd de zalm fijn en doe hem samen met de gecutterde witte vis in een kom. Meng het paneermeel eronder en kruid met peper en zout.
Ad door Albert Heijn

Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost stoofpan met glazen deksel en stoominzet!
1 scheutje olijfolie
5
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Draai grote ballen van de vis, duw ze plat en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
6
Doe de kerstomaten bij de stovende groenten.
1 scheutje melk, 1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie, 1 eierdooier, peterselie, kervel, Waterkers
7
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een klont boter, wat olijfolie en eidooier aan toe. Stamp de aardappelen tot puree. Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de puree.
8