Vijgencakejes met pistache

Vijgencakejes met pistache

40m
13
-
117
Recepten

Vijgencakejes met pistache

Kleine cakejes op basis van een frangipanebeslag met vijgen en pistache.
Vijgencakejes met pistache

Vijgencakejes met pistache

40m
13
-
117
Recepten

Vijgencakejes met pistache

Kleine cakejes op basis van een frangipanebeslag met vijgen en pistache.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes117

Ingrediënten

4 personen
Bloem
60 g
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
41,67 g
Pistachenoten
33,33 g
Amandelpoeder
10 g
Malse boter
66,67 g
Bloemsuiker
41,67 g
Melk
33,33 ml
Eieren
0,67
Zout
0,33 snuifjes
Bakpoeder
0,33 tl
Pistache pasta
0,33 el
Gedroogde vijgen
1,33
Vijgenverse
0,67
Bloemsuiker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
33,33 g pistachenoten, 1,33 gedroogde vijgen
2
Maal de pistachenootjes fijn in de hakmolen en snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.
66,67 g malse boter, 41,67 g suiker, 41,67 g bloemsuiker, 60 g bloem, 0,67 eieren, 33,33 ml melk, 10 g amandelpoeder, 0,33 el Pistache pasta, 0,33 tl bakpoeder, 0,33 snuifjes zout
3
Meng de boter met de twee soorten suiker, de gemalen pistache, de bloem, de eieren, de melk, het amandelpoeder, de pistachepasta, de fijngesneden gedroogde vijgen, het bakpoeder en een flinke snuif zout.
4
Laat de machine even draaien tot je een smeuïg beslag hebt en schep het beslag in een spuitzak.
5
Boter de muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
0,67 vijgen (verse)
6
Snijd de verse vijgen in zes en duw de stukjes in het beslag.
bloemsuiker
7
Schuif de cakejes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en werk ze af met bloemsuiker.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
2
Maal de pistachenootjes fijn in de hakmolen en snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
33,33 g pistachenoten, 1,33 gedroogde vijgen
2
Maal de pistachenootjes fijn in de hakmolen en snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.
66,67 g malse boter, 41,67 g suiker, 41,67 g bloemsuiker, 60 g bloem, 0,67 eieren, 33,33 ml melk, 10 g amandelpoeder, 0,33 el Pistache pasta, 0,33 tl bakpoeder, 0,33 snuifjes zout
3
Meng de boter met de twee soorten suiker, de gemalen pistache, de bloem, de eieren, de melk, het amandelpoeder, de pistachepasta, de fijngesneden gedroogde vijgen, het bakpoeder en een flinke snuif zout.
4
Laat de machine even draaien tot je een smeuïg beslag hebt en schep het beslag in een spuitzak.
5
Boter de muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
0,67 vijgen (verse)
6
Snijd de verse vijgen in zes en duw de stukjes in het beslag.
bloemsuiker
7
Schuif de cakejes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en werk ze af met bloemsuiker.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
2
Maal de pistachenootjes fijn in de hakmolen en snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden