Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.

33,33 g pistachenoten, 1,33 gedroogde vijgen
2

Maal de pistachenootjes fijn in de hakmolen en snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.

66,67 g malse boter, 41,67 g suiker, 41,67 g bloemsuiker, 60 g bloem, 0,67 eieren, 33,33 ml melk, 10 g amandelpoeder, 0,33 el Pistache pasta, 0,33 tl bakpoeder, 0,33 snuifjes zout
3

Meng de boter met de twee soorten suiker, de gemalen pistache, de bloem, de eieren, de melk, het amandelpoeder, de pistachepasta, de fijngesneden gedroogde vijgen, het bakpoeder en een flinke snuif zout.

4

Laat de machine even draaien tot je een smeuïg beslag hebt en schep het beslag in een spuitzak.

5

Boter de muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.

0,67 vijgen (verse)
6

Snijd de verse vijgen in zes en duw de stukjes in het beslag.

bloemsuiker
7

Schuif de cakejes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en werk ze af met bloemsuiker.