Vichyssoise van asperges met gerookte forel
Vichyssoise van asperges met gerookte forel
Vichyssoise van asperges met gerookte forel
Vichyssoise van asperges met gerookte forel
Ingrediënten
4 personen
Witte asperges
1 bosje
Water
Zout
Boter
Ajuinen
4
Prei
3 stengel
Look
3 teentjes
Peterseliestengels
Tijm
Laurier
Aardappelen
3
Groentebouillon
1 blokje
Forel
2
Witte peper
Room
1 scheutje
Kervel
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
Water, zout
2
Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
boter
3
Neem een andere grote pot en smelt er een klontje boter in.
4 ajuinen
4
Pel de ui en snijd in stukken. Stoof aan in de pot.
3 stengel prei, 3 teentjes Look
5
Spoel de prei grondig en snijd in stukken. Laat mee aanstoven met de ui. Pel en kneus de knoflook. Voeg ook deze toe bij de groenten.
peterseliestengels, tijm, laurier
6
Bind de peterseliestengels, tijm en laurier tot een bouquet garni en leg bij de groenten.
3 aardappelen
7
Schil de aardappelen. Snijd in grove stukken en voeg toe in de pot.
1 blokje groentebouillon
8
Haal de pot met gare asperges van het vuur. Lepel de bouillon bij de groenten. Gebruik hierbij een zeef. Zo komen de schillen niet mee in de soep en vermijd je een bittere smaak. Leg de gare asperges apart.
9
Laat alles even inkoken.
2 forel
10
Breek de gerookte forel in relatief grote stukken.
TIPGeen fan van gerookte forel? Je kan gelijk welke vis gebruiken.
zout, witte peper
11
Kruid de soep af met een snuifje zout en witte peper.
12
Snijd de asperges in stukjes. Bewaar deze samen met de vis in de koelkast.
1 scheutje Room
13
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg een scheutje room toe.
14
Mix de soep met een staafmixer. Laat ze afkoelen in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
15
Als de soep is afgekoeld, is het tijd om te serveren.
kervel
16
Werk af met enkele stukjes asperge, gerookte forel en wat kervel.
1
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
2
Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
Water, zout
2
Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
boter
3
Neem een andere grote pot en smelt er een klontje boter in.
4 ajuinen
4
Pel de ui en snijd in stukken. Stoof aan in de pot.
3 stengel prei, 3 teentjes Look
5
Spoel de prei grondig en snijd in stukken. Laat mee aanstoven met de ui. Pel en kneus de knoflook. Voeg ook deze toe bij de groenten.
peterseliestengels, tijm, laurier
6
Bind de peterseliestengels, tijm en laurier tot een bouquet garni en leg bij de groenten.
3 aardappelen
7
Schil de aardappelen. Snijd in grove stukken en voeg toe in de pot.
1 blokje groentebouillon
8
Haal de pot met gare asperges van het vuur. Lepel de bouillon bij de groenten. Gebruik hierbij een zeef. Zo komen de schillen niet mee in de soep en vermijd je een bittere smaak. Leg de gare asperges apart.
9
Laat alles even inkoken.
2 forel
10
Breek de gerookte forel in relatief grote stukken.
TIPGeen fan van gerookte forel? Je kan gelijk welke vis gebruiken.
zout, witte peper
11
Kruid de soep af met een snuifje zout en witte peper.
12
Snijd de asperges in stukjes. Bewaar deze samen met de vis in de koelkast.
1 scheutje Room
13
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg een scheutje room toe.
14
Mix de soep met een staafmixer. Laat ze afkoelen in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
15
Als de soep is afgekoeld, is het tijd om te serveren.
kervel
16
Werk af met enkele stukjes asperge, gerookte forel en wat kervel.
1
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
2
Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Water
Zout
Boter
Ajuinen
4
Prei
3 stengel
Look
3 teentjes
Peterseliestengels
Tijm
Laurier
Aardappelen
3
Groentebouillon
1 blokje
Forel
2
Witte peper
Room
1 scheutje
Kervel
Vichyssoise van asperges met gerookte forel
Het klinkt ingewikkeld, een vichyssoise. Zet het op je menu en je gasten wanen zich direct in een sterrenrestaurant. Pak uit met deze koude aardappelsoep met asperges. Maak het helemaal af door er wat gerookte vis aan toe te voegen. Je gasten zullen niet weten wat hen overkomt.Instructies
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
Water, zout
2
Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
boter
3
Neem een andere grote pot en smelt er een klontje boter in.
4 ajuinen
4
Pel de ui en snijd in stukken. Stoof aan in de pot.
3 stengel prei, 3 teentjes Look
5
Spoel de prei grondig en snijd in stukken. Laat mee aanstoven met de ui. Pel en kneus de knoflook. Voeg ook deze toe bij de groenten.
peterseliestengels, tijm, laurier
6
Bind de peterseliestengels, tijm en laurier tot een bouquet garni en leg bij de groenten.
3 aardappelen
7
Schil de aardappelen. Snijd in grove stukken en voeg toe in de pot.
1 blokje groentebouillon
8
Haal de pot met gare asperges van het vuur. Lepel de bouillon bij de groenten. Gebruik hierbij een zeef. Zo komen de schillen niet mee in de soep en vermijd je een bittere smaak. Leg de gare asperges apart.
9
Laat alles even inkoken.
2 forel
10
Breek de gerookte forel in relatief grote stukken.
TIPGeen fan van gerookte forel? Je kan gelijk welke vis gebruiken.
zout, witte peper
11
Kruid de soep af met een snuifje zout en witte peper.
12
Snijd de asperges in stukjes. Bewaar deze samen met de vis in de koelkast.
1 scheutje Room
13
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg een scheutje room toe.
14
Mix de soep met een staafmixer. Laat ze afkoelen in de koelkast.
15
Als de soep is afgekoeld, is het tijd om te serveren.
kervel
16
Werk af met enkele stukjes asperge, gerookte forel en wat kervel.