Instructies

4 personen
1 bosje witte asperges
1

Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.

Water, zout
2

Leg de asperges samen met de schil in een pot met koud gezouten water. Verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur.

boter
3

Neem een andere grote pot en smelt er een klontje boter in.

4 ajuinen
4

Pel de ui en snijd in stukken. Stoof aan in de pot.

3 stengel prei, 3 teentjes Look
5

Spoel de prei grondig en snijd in stukken. Laat mee aanstoven met de ui. Pel en kneus de knoflook. Voeg ook deze toe bij de groenten.

peterseliestengels, tijm, laurier
6

Bind de peterseliestengels, tijm en laurier tot een bouquet garni en leg bij de groenten.

3 aardappelen
7

Schil de aardappelen. Snijd in grove stukken en voeg toe in de pot.

1 blokje groentebouillon
8

Haal de pot met gare asperges van het vuur. Lepel de bouillon bij de groenten. Gebruik hierbij een zeef. Zo komen de schillen niet mee in de soep en vermijd je een bittere smaak. Leg de gare asperges apart.

9

Laat alles even inkoken.

2 forel
10

Breek de gerookte forel in relatief grote stukken.

TIPGeen fan van gerookte forel? Je kan gelijk welke vis gebruiken.
zout, witte peper
11

Kruid de soep af met een snuifje zout en witte peper.

12

Snijd de asperges in stukjes. Bewaar deze samen met de vis in de koelkast.

1 scheutje Room
13

Haal de kruidentuil uit de soep en voeg een scheutje room toe.

14

Mix de soep met een staafmixer. Laat ze afkoelen in de koelkast.

15

Als de soep is afgekoeld, is het tijd om te serveren.

kervel
16

Werk af met enkele stukjes asperge, gerookte forel en wat kervel.