dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei (thumbnail)Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

40m
18
-
2.7K
Recepten

Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

Een Franse, klassieke koude soep met prei, ui en aardappel, een tartaar van twee soorten zalm met getoast brood en gefrituurde prei.
Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei (thumbnail)Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

40m
18
-
2.7K
Recepten

Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

Een Franse, klassieke koude soep met prei, ui en aardappel, een tartaar van twee soorten zalm met getoast brood en gefrituurde prei.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Uien
3
Look
2 teentjes
Prei
2
Loskokende aardappelen
3
Witte peper
1 snuifje
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Groentebouillon
2 l
Room
0,2 l
Gerookte zalm
100 g
Zalmrauw
100 g
Sjalotten
1
Dille
1 takje
Bieslook
Limoensap
0,5
Mierikswortel pasta
1 tl
wit brood
Olijfoliefijne
1 scheutje
Steranijs
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Advertentie

Instructies

3 Loskokende aardappelen, 2 prei, 3 uien
1
Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.
2 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 1 steranijs, 2 l groentebouillon
2
Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.
3
Snijd een deel van het groen van de prei in julienne.
100 g gerookte zalm, 100 g zalm (rauw), 1 Sjalotten, 1 takje dille, Bieslook
4
Snijd de twee soorten zalm, de sjalot, de dille en de bieslook fijn en meng alles in een kom.
1 scheutje olijfolie (fijne), 0,5 limoensap, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje witte peper
5
Breng op smaak met peper, zout, een scheut fijne olijfolie, wat limoensap en de mierikswortelpasta.
0,2 l Room
6
Haal de kruidentuil uit de soep, voeg de room toe, mix de soep glad en zeef ze. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.
7
Dep de julienne van prei droog en frituur ze in arachideolie op 160 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en rooster het brood. Snijd de toasts in driehoeken en leg ze apart op een bord.
9
Schep wat koude soep in een diep bord en schep er een quenelle van zalmtartaar in. Werk af met fijne olijfolie en gefrituurde prei.
1
Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.
2
Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Advertentie

Instructies

3 Loskokende aardappelen, 2 prei, 3 uien
1
Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.
2 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 1 steranijs, 2 l groentebouillon
2
Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.
3
Snijd een deel van het groen van de prei in julienne.
100 g gerookte zalm, 100 g zalm (rauw), 1 Sjalotten, 1 takje dille, Bieslook
4
Snijd de twee soorten zalm, de sjalot, de dille en de bieslook fijn en meng alles in een kom.
1 scheutje olijfolie (fijne), 0,5 limoensap, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje witte peper
5
Breng op smaak met peper, zout, een scheut fijne olijfolie, wat limoensap en de mierikswortelpasta.
0,2 l Room
6
Haal de kruidentuil uit de soep, voeg de room toe, mix de soep glad en zeef ze. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.
7
Dep de julienne van prei droog en frituur ze in arachideolie op 160 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en rooster het brood. Snijd de toasts in driehoeken en leg ze apart op een bord.
9
Schep wat koude soep in een diep bord en schep er een quenelle van zalmtartaar in. Werk af met fijne olijfolie en gefrituurde prei.
1
Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.
2
Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei (thumbnail)Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei
4 personen
40m
Ingrediënten
Uien
3
Look
2 teentjes
Prei
2
Loskokende aardappelen
3
Witte peper
1 snuifje
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Groentebouillon
2 l
Room
0,2 l
Gerookte zalm
100 g
Zalmrauw
100 g
Sjalotten
1
Dille
1 takje
Bieslook
Limoensap
0,5
Mierikswortel pasta
1 tl
wit brood
Olijfoliefijne
1 scheutje
Steranijs
1

Vichyssoise met zalmtartaar, toast en krokante prei

Een Franse, klassieke koude soep met prei, ui en aardappel, een tartaar van twee soorten zalm met getoast brood en gefrituurde prei.
Instructies
3 Loskokende aardappelen, 2 prei, 3 uien
1
Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.
2 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 1 steranijs, 2 l groentebouillon
2
Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.
3
Snijd een deel van het groen van de prei in julienne.
100 g gerookte zalm, 100 g zalm (rauw), 1 Sjalotten, 1 takje dille, Bieslook
4
Snijd de twee soorten zalm, de sjalot, de dille en de bieslook fijn en meng alles in een kom.
1 scheutje olijfolie (fijne), 0,5 limoensap, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje witte peper
5
Breng op smaak met peper, zout, een scheut fijne olijfolie, wat limoensap en de mierikswortelpasta.
0,2 l Room
6
Haal de kruidentuil uit de soep, voeg de room toe, mix de soep glad en zeef ze. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.
7
Dep de julienne van prei droog en frituur ze in arachideolie op 160 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en rooster het brood. Snijd de toasts in driehoeken en leg ze apart op een bord.
9
Schep wat koude soep in een diep bord en schep er een quenelle van zalmtartaar in. Werk af met fijne olijfolie en gefrituurde prei.