Instructies

4 personen
3 Loskokende aardappelen, 2 prei, 3 uien
1

Snijd de aardappelen, het wit van de prei en de uien in grote stukken en stoof ze aan in boter. Hou het groen van de prei nog even apart.

2 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 1 steranijs, 2 l groentebouillon
2

Plet de look en voeg hem toe. Voeg er een snuif zout, witte peper, de kruidentuil, een steranijs en de bouillon aan toe en breng de soep aan de kook.

3

Snijd een deel van het groen van de prei in julienne.

100 g gerookte zalm, 100 g zalm (rauw), 1 Sjalotten, 1 takje dille, Bieslook
4

Snijd de twee soorten zalm, de sjalot, de dille en de bieslook fijn en meng alles in een kom.

1 scheutje olijfolie (fijne), 0,5 limoensap, 1 tl mierikswortel pasta, 1 snuifje witte peper
5

Breng op smaak met peper, zout, een scheut fijne olijfolie, wat limoensap en de mierikswortelpasta.

0,2 l Room
6

Haal de kruidentuil uit de soep, voeg de room toe, mix de soep glad en zeef ze. Laat de soep volledig afkoelen in de koelkast.

7

Dep de julienne van prei droog en frituur ze in arachideolie op 160 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

wit brood
8

Snijd de korsten van het brood en rooster het brood. Snijd de toasts in driehoeken en leg ze apart op een bord.

9

Schep wat koude soep in een diep bord en schep er een quenelle van zalmtartaar in. Werk af met fijne olijfolie en gefrituurde prei.