Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes
De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Geef er krokante nootjes bij.
Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes
De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Geef er krokante nootjes bij.
Ingrediënten
4 personen
Water
3 l
Water
80 ml
Perziken
6
Kristalsuiker
500 g
Vanillestokken
2
Roze pompelmoezen
4
Citroenen
3
Jasmijnthee
4 zakje
Ijsblokjes
Munt
3 takjes
Citroenmelisse
3 takjes
Pinda's
200 g
Benodigdheden
Een houtel lepel, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De ice tea
3 l Water
1
Breng het water aan de kook in een grote kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
6 perziken
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in fijne plakken.
300 g kristalsuiker
3
Doe de perziken en de kristalsuiker bij het water.
2 vanillestokken
4
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij het water.
4 roze pompelmoezen, 3 citroenen
5
Pers de pompelmoezen en de citroenen. Doe het sap ook in de kookpot.
4 zakje jasmijnthee
6
Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 70 °C. Laat er de jasmijnthee in trekken.
TIPHet water moet ongeveer 70 °C zijn wanneer je de theezakjes in het water hangt. Als het water te heet is, verbrand je de theebladeren en wordt de thee bitter.
ijsblokjes
7
Haal de theezakjes uit de ice tea en giet alles in een kan met ijsblokjes.
3 takjes Munt, 3 takjes citroenmelisse
8
Stop enkele takjes munt en citroenmelisse in de kan.
De noten
200 g kristalsuiker, 80 ml Water
9
Doe de suiker met het water in een pan. Zet op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is en je siroop krijgt.
200 g pinda's
10
Roer de pinda’s (of andere noten) door de siroop zodra de suiker een beetje begint te kleuren. Gebruik een houten lepel.
11
Laat de noten karamelliseren op het vuur onder voortdurend roeren.
12
Zet de pan van het vuur zodra de noten mooi gekleurd zijn.
13
Stort de noten op een ovenplaat. Laat ze afkoelen en hard worden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De ice tea
3 l Water
1
Breng het water aan de kook in een grote kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
6 perziken
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in fijne plakken.
300 g kristalsuiker
3
Doe de perziken en de kristalsuiker bij het water.
2 vanillestokken
4
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij het water.
4 roze pompelmoezen, 3 citroenen
5
Pers de pompelmoezen en de citroenen. Doe het sap ook in de kookpot.
4 zakje jasmijnthee
6
Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 70 °C. Laat er de jasmijnthee in trekken.
TIPHet water moet ongeveer 70 °C zijn wanneer je de theezakjes in het water hangt. Als het water te heet is, verbrand je de theebladeren en wordt de thee bitter.
ijsblokjes
7
Haal de theezakjes uit de ice tea en giet alles in een kan met ijsblokjes.
3 takjes Munt, 3 takjes citroenmelisse
8
Stop enkele takjes munt en citroenmelisse in de kan.
De noten
200 g kristalsuiker, 80 ml Water
9
Doe de suiker met het water in een pan. Zet op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is en je siroop krijgt.
200 g pinda's
10
Roer de pinda’s (of andere noten) door de siroop zodra de suiker een beetje begint te kleuren. Gebruik een houten lepel.
11
Laat de noten karamelliseren op het vuur onder voortdurend roeren.
12
Zet de pan van het vuur zodra de noten mooi gekleurd zijn.
13
Stort de noten op een ovenplaat. Laat ze afkoelen en hard worden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Water
3 l
Water
80 ml
Perziken
6
Kristalsuiker
500 g
Vanillestokken
2
Roze pompelmoezen
4
Citroenen
3
Jasmijnthee
4 zakje
Ijsblokjes
Munt
3 takjes
Citroenmelisse
3 takjes
Pinda's
200 g
Verse ice tea met perzik en jasmijn, en gekarameliseerde nootjes
De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. Geef er krokante nootjes bij.Instructies
De ice tea
3 l Water
1
Breng het water aan de kook in een grote kookpot.
6 perziken
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in fijne plakken.
300 g kristalsuiker
3
Doe de perziken en de kristalsuiker bij het water.
2 vanillestokken
4
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peulen bij het water.
4 roze pompelmoezen, 3 citroenen
5
Pers de pompelmoezen en de citroenen. Doe het sap ook in de kookpot.
4 zakje jasmijnthee
6
Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer 70 °C. Laat er de jasmijnthee in trekken.
TIPHet water moet ongeveer 70 °C zijn wanneer je de theezakjes in het water hangt. Als het water te heet is, verbrand je de theebladeren en wordt de thee bitter.
ijsblokjes
7
Haal de theezakjes uit de ice tea en giet alles in een kan met ijsblokjes.
3 takjes Munt, 3 takjes citroenmelisse
8
Stop enkele takjes munt en citroenmelisse in de kan.
De noten
200 g kristalsuiker, 80 ml Water
9
Doe de suiker met het water in een pan. Zet op het vuur en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is en je siroop krijgt.
200 g pinda's
10
Roer de pinda’s (of andere noten) door de siroop zodra de suiker een beetje begint te kleuren. Gebruik een houten lepel.
11
Laat de noten karamelliseren op het vuur onder voortdurend roeren.
12
Zet de pan van het vuur zodra de noten mooi gekleurd zijn.
13
Stort de noten op een ovenplaat. Laat ze afkoelen en hard worden.