Vegetarische pita met bulgur en currysaus
Vegetarische pita met bulgur en currysaus
Maak de vegetarische tegenhanger van gebakken gehakt dankzij dit recept met gemalen bulgur. Lekker om je pitabroodje mee op te vullen. In combinatie met de heerlijke salade en de frisse currydressing, bereid je een fantastische vegetarische lunch.
Vegetarische pita met bulgur en currysaus
Vegetarische pita met bulgur en currysaus
Maak de vegetarische tegenhanger van gebakken gehakt dankzij dit recept met gemalen bulgur. Lekker om je pitabroodje mee op te vullen. In combinatie met de heerlijke salade en de frisse currydressing, bereid je een fantastische vegetarische lunch.
Ingrediënten
4 personen
Bulgur
100 g
Water
0,2 l
Kurkuma
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Chilipeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 flinke snuif
Korianderpoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
Ajuin
1
Look
4 teentjes
Gember
1 duim
Rode chilipepers
0,5
Spinazie
100 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Platte peterselie
Ei
1
Paneermeel
80 g
Wortel
1
Witte kolen
0,25
Rode ui
1
Romeinse sla
0,5
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Boter
Feta
100 g
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g bulgur, 0,2 l Water
1
Doe de bulgur met dubbel zoveel water in een hoge pan en breng aan de kook.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje chilipeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje korianderpoeder, 1 snuifje grof zout
2
Kruid de bulgur met kurkuma, chilipeper, currypoeder, korianderpoeder en een snuifje grof zout.
olijfolie
3
Laat een scheut olijfolie verwarmen in een pan.
1 ajuin
4
Pel en snijd een ui fijn. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
3 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 duim gember
6
Schil de duim gember en snijd in stukken. Voeg ook toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Doe vervolgens hetzelfde met de rode chilipeper. Roer de groenten onder elkaar.
8
Haal de bulgur van het vuur als al het vocht is opgenomen.
100 g spinazie, 0,5 bosjes platte peterselie
9
Spoel de spinazie en de platte peterselieblaadjes in koud water en laat even uitlekken.
10
Voeg de spinazie toe aan de stovende groenten, gevolgd door de gesneden platte peterselie. Zorg dat het meeste vocht weggekookt is.
11
Doe de bulgur met de gestoofde groenten in de pot van de blender en mix het geheel kort.
1 ei, 80 g paneermeel
12
Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nog eens kort. Laat vervolgens nog even afkoelen.
1 Wortel, 0,25 Witte kolen
13
Schil de wortel. Rasp de witte kool en de wortel boven een ruime mengkom.
1 rode ui
14
Pel en versnipper de rode ui fijn. Meng de rode ui onder de geraspte groenten.
0,5 Romeinse sla
15
Verwijder de buitenste bladeren van de Romeinse sla. Snijd de sla fijn en meng vervolgens onder de groenten in de mengkom.
1 teentje Look, 2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 scheutje Rode wijnazijn
16
Voor de dressing, snijd de look in stukken. Doe de look met de yoghurt en de mayonaise in een maatbeker. Breng op smaak met currypoeder, kurkuma en een scheutje rodewijnazijn. Mix het geheel fijn tot een gladde dressing.
4 pitabroodjes
17
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
boter
18
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
100 g feta
19
Verkruimel wat van de feta.
20
Bak het bulgurgehakt goudbruin in de hete vetstof.
21
Doe wat van de salade in een kommetje.
22
Snijd het topje van het pitabroodje en leg het open in het kommetje naast de salade.
platte peterselie
23
Schep wat van het bulgurgehakt in het pitabroodje en werk af met de currydressing, enkele pluksels platte peterselie en de verkruimelde feta.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!100 g bulgur, 0,2 l Water
1
Doe de bulgur met dubbel zoveel water in een hoge pan en breng aan de kook.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje chilipeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje korianderpoeder, 1 snuifje grof zout
2
Kruid de bulgur met kurkuma, chilipeper, currypoeder, korianderpoeder en een snuifje grof zout.
olijfolie
3
Laat een scheut olijfolie verwarmen in een pan.
1 ajuin
4
Pel en snijd een ui fijn. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
3 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 duim gember
6
Schil de duim gember en snijd in stukken. Voeg ook toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Doe vervolgens hetzelfde met de rode chilipeper. Roer de groenten onder elkaar.
8
Haal de bulgur van het vuur als al het vocht is opgenomen.
100 g spinazie, 0,5 bosjes platte peterselie
9
Spoel de spinazie en de platte peterselieblaadjes in koud water en laat even uitlekken.
10
Voeg de spinazie toe aan de stovende groenten, gevolgd door de gesneden platte peterselie. Zorg dat het meeste vocht weggekookt is.
11
Doe de bulgur met de gestoofde groenten in de pot van de blender en mix het geheel kort.
1 ei, 80 g paneermeel
12
Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nog eens kort. Laat vervolgens nog even afkoelen.
1 Wortel, 0,25 Witte kolen
13
Schil de wortel. Rasp de witte kool en de wortel boven een ruime mengkom.
1 rode ui
14
Pel en versnipper de rode ui fijn. Meng de rode ui onder de geraspte groenten.
0,5 Romeinse sla
15
Verwijder de buitenste bladeren van de Romeinse sla. Snijd de sla fijn en meng vervolgens onder de groenten in de mengkom.
1 teentje Look, 2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 scheutje Rode wijnazijn
16
Voor de dressing, snijd de look in stukken. Doe de look met de yoghurt en de mayonaise in een maatbeker. Breng op smaak met currypoeder, kurkuma en een scheutje rodewijnazijn. Mix het geheel fijn tot een gladde dressing.
4 pitabroodjes
17
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
boter
18
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
100 g feta
19
Verkruimel wat van de feta.
20
Bak het bulgurgehakt goudbruin in de hete vetstof.
21
Doe wat van de salade in een kommetje.
22
Snijd het topje van het pitabroodje en leg het open in het kommetje naast de salade.
platte peterselie
23
Schep wat van het bulgurgehakt in het pitabroodje en werk af met de currydressing, enkele pluksels platte peterselie en de verkruimelde feta.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Bulgur
100 g
Water
0,2 l
Kurkuma
1 snuifje
Kurkuma
1 flinke snuif
Chilipeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 flinke snuif
Korianderpoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
Ajuin
1
Look
4 teentjes
Gember
1 duim
Rode chilipepers
0,5
Spinazie
100 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Platte peterselie
Ei
1
Paneermeel
80 g
Wortel
1
Witte kolen
0,25
Rode ui
1
Romeinse sla
0,5
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Boter
Feta
100 g
Vegetarische pita met bulgur en currysaus
Maak de vegetarische tegenhanger van gebakken gehakt dankzij dit recept met gemalen bulgur. Lekker om je pitabroodje mee op te vullen. In combinatie met de heerlijke salade en de frisse currydressing, bereid je een fantastische vegetarische lunch.Instructies
100 g bulgur, 0,2 l Water
1
Doe de bulgur met dubbel zoveel water in een hoge pan en breng aan de kook.
1 snuifje kurkuma, 1 snuifje chilipeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje korianderpoeder, 1 snuifje grof zout
2
Kruid de bulgur met kurkuma, chilipeper, currypoeder, korianderpoeder en een snuifje grof zout.
olijfolie
3
Laat een scheut olijfolie verwarmen in een pan.
1 ajuin
4
Pel en snijd een ui fijn. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
3 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende ui.
1 duim gember
6
Schil de duim gember en snijd in stukken. Voeg ook toe aan de stovende groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Doe vervolgens hetzelfde met de rode chilipeper. Roer de groenten onder elkaar.
8
Haal de bulgur van het vuur als al het vocht is opgenomen.
100 g spinazie, 0,5 bosjes platte peterselie
9
Spoel de spinazie en de platte peterselieblaadjes in koud water en laat even uitlekken.
10
Voeg de spinazie toe aan de stovende groenten, gevolgd door de gesneden platte peterselie. Zorg dat het meeste vocht weggekookt is.
11
Doe de bulgur met de gestoofde groenten in de pot van de blender en mix het geheel kort.
1 ei, 80 g paneermeel
12
Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nog eens kort. Laat vervolgens nog even afkoelen.
1 Wortel, 0,25 Witte kolen
13
Schil de wortel. Rasp de witte kool en de wortel boven een ruime mengkom.
1 rode ui
14
Pel en versnipper de rode ui fijn. Meng de rode ui onder de geraspte groenten.
0,5 Romeinse sla
15
Verwijder de buitenste bladeren van de Romeinse sla. Snijd de sla fijn en meng vervolgens onder de groenten in de mengkom.
1 teentje Look, 2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 scheutje Rode wijnazijn
16
Voor de dressing, snijd de look in stukken. Doe de look met de yoghurt en de mayonaise in een maatbeker. Breng op smaak met currypoeder, kurkuma en een scheutje rodewijnazijn. Mix het geheel fijn tot een gladde dressing.
4 pitabroodjes
17
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
boter
18
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
100 g feta
19
Verkruimel wat van de feta.
20
Bak het bulgurgehakt goudbruin in de hete vetstof.
21
Doe wat van de salade in een kommetje.
22
Snijd het topje van het pitabroodje en leg het open in het kommetje naast de salade.
platte peterselie
23
Schep wat van het bulgurgehakt in het pitabroodje en werk af met de currydressing, enkele pluksels platte peterselie en de verkruimelde feta.