dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Brochette van konijn met piperade (thumbnail)Brochette van konijn met piperade

Brochette van konijn met piperade

1u
17
-
1.7K
Recepten

Brochette van konijn met piperade

Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.
Brochette van konijn met piperade (thumbnail)Brochette van konijn met piperade

Brochette van konijn met piperade

1u
17
-
1.7K
Recepten

Brochette van konijn met piperade

Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Ajuinen
2
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Peper
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Kastanjechampignon
1 een bakje
Rode ui
1
Gerookt spek
200 g
Konijnenfilets
8
Coeur de boeuftomaten
2
Provençaalse kruiden
Peterselie
0,5 bosjes

Benodigdheden

Brochettespiezen, een barbecue, een grillpan, een vuurvaste stoofpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.

Instructies

800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Brochette van konijn met piperade (thumbnail)Brochette van konijn met piperade
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Ajuinen
2
Rode paprika's
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
Rozemarijn
1 takje
Peper
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Kastanjechampignon
1 een bakje
Rode ui
1
Gerookt spek
200 g
Konijnenfilets
8
Coeur de boeuftomaten
2
Provençaalse kruiden
Peterselie
0,5 bosjes

Brochette van konijn met piperade

Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.
Instructies
800 g aardappelen, zout
1
Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2
Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.
olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.
1 een bakje kastanjechampignon
4
Maak ondertussen de champignons proper.
1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5
Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.
2 Coeur de boeuftomaten
6
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.
peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7
Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
8
Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).
9
Grill ook van spiesjes.
0,5 bosjes peterselie
10
Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.