Instructies

4 personen
800 g aardappelen, zout
1

Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.

2 ajuinen, 2 rode paprika's, 2 teentjes Look
2

Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.

olijfolie, 1 takje rozemarijn, zout, peper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.

1 een bakje kastanjechampignon
4

Maak ondertussen de champignons proper.

1 rode ui, 200 g gerookt spek, 8 konijnenfilets
5

Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.

2 Coeur de boeuftomaten
6

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.

peper, zout, olijfolie, Provençaalse kruiden
7

Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

8

Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).

9

Grill ook van spiesjes.

0,5 bosjes peterselie
10

Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.