Varkenswangen met blauwe kaas en bruin bier, kroketten en witloofsla
Varkenswangen met blauwe kaas en bruin bier, kroketten en witloofsla
Een stoofpot met varkenswangen, Achelse blauwe en donker bier, geserveerd met kroketten en een witloofsla met appel en blauwe kaas.
Varkenswangen met blauwe kaas en bruin bier, kroketten en witloofsla
Varkenswangen met blauwe kaas en bruin bier, kroketten en witloofsla
Een stoofpot met varkenswangen, Achelse blauwe en donker bier, geserveerd met kroketten en een witloofsla met appel en blauwe kaas.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
2 el
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Varkenswangen
1.000 g
Uien
4
Look
3 teentjes
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Stroop
2 el
Mosterd
2 el
Bruin bier
0,75 l
Kruidnagels
3
Blauwe kaasachelse blauwe
150 g
Kroketten
1.000 g
Witloof
4 pijltjes
Appeljonagold
1
Blauwe kaas
50 g
Mayonaise
2 el
Dragon
1 takje
Sjalotten
1
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1.000 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze in boter in een pot.
3
Schep de wangen eruit en hou ze even apart.
4 uien, 3 teentjes Look
4
Snijd de uien in slierten en plet de look en stoof ze aan in een nieuwe klont boter.
2 el bloem, 2 el mosterd, 2 el stroop
5
Strooi er wat bloem over, laat even bakken en voeg er de mosterd en de stroop aan toe.
0,75 l bruin bier
6
Voeg de varkenswangen weer toe en giet het bier erbij.
1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 150 g blauwe kaas (achelse blauwe)
7
Voeg de kruidentuil en de blauwe kaas toe en breng het geheel aan de kook.
3 kruidnagels
8
Voeg de kruidnageltjes toe. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in de oven.
4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold), 2 el mayonaise
9
Snijd het witloof fijn en de appel in blokjes en doe ze in een kom met wat mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
1 takje dragon, 1 Sjalotten
10
Snipper de dragon en de sjalot fijn en meng ze onder het witloof.
1.000 g kroketten
11
Bak de kroketten.
50 g blauwe kaas
12
Haal de varkenswangen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Serveer ze met kroketten en de witloofsla. Brokkel wat extra blauwe kaas over de varkenswangen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1.000 g varkenswangen
2
Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze in boter in een pot.
3
Schep de wangen eruit en hou ze even apart.
4 uien, 3 teentjes Look
4
Snijd de uien in slierten en plet de look en stoof ze aan in een nieuwe klont boter.
2 el bloem, 2 el mosterd, 2 el stroop
5
Strooi er wat bloem over, laat even bakken en voeg er de mosterd en de stroop aan toe.
0,75 l bruin bier
6
Voeg de varkenswangen weer toe en giet het bier erbij.
1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 150 g blauwe kaas (achelse blauwe)
7
Voeg de kruidentuil en de blauwe kaas toe en breng het geheel aan de kook.
3 kruidnagels
8
Voeg de kruidnageltjes toe. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in de oven.
4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold), 2 el mayonaise
9
Snijd het witloof fijn en de appel in blokjes en doe ze in een kom met wat mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
1 takje dragon, 1 Sjalotten
10
Snipper de dragon en de sjalot fijn en meng ze onder het witloof.
1.000 g kroketten
11
Bak de kroketten.
50 g blauwe kaas
12
Haal de varkenswangen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Serveer ze met kroketten en de witloofsla. Brokkel wat extra blauwe kaas over de varkenswangen.