Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.

1.000 g varkenswangen
2

Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze in boter in een pot.

3

Schep de wangen eruit en hou ze even apart.

4 uien, 3 teentjes Look
4

Snijd de uien in slierten en plet de look en stoof ze aan in een nieuwe klont boter.

2 el bloem, 2 el mosterd, 2 el stroop
5

Strooi er wat bloem over, laat even bakken en voeg er de mosterd en de stroop aan toe.

0,75 l bruin bier
6

Voeg de varkenswangen weer toe en giet het bier erbij.

1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 150 g blauwe kaas (achelse blauwe)
7

Voeg de kruidentuil en de blauwe kaas toe en breng het geheel aan de kook.

3 kruidnagels
8

Voeg de kruidnageltjes toe. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in de oven.

4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold), 2 el mayonaise
9

Snijd het witloof fijn en de appel in blokjes en doe ze in een kom met wat mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

1 takje dragon, 1 Sjalotten
10

Snipper de dragon en de sjalot fijn en meng ze onder het witloof.

1.000 g kroketten
11

Bak de kroketten.

50 g blauwe kaas
12

Haal de varkenswangen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Serveer ze met kroketten en de witloofsla. Brokkel wat extra blauwe kaas over de varkenswangen.