Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze in boter in een pot.
3
Schep de wangen eruit en hou ze even apart.
4 uien, 3 teentjes Look
4
Snijd de uien in slierten en plet de look en stoof ze aan in een nieuwe klont boter.
2 el bloem, 2 el mosterd, 2 el stroop
5
Strooi er wat bloem over, laat even bakken en voeg er de mosterd en de stroop aan toe.
0,75 l bruin bier
6
Voeg de varkenswangen weer toe en giet het bier erbij.
1 Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 150 g blauwe kaas (achelse blauwe)
7
Voeg de kruidentuil en de blauwe kaas toe en breng het geheel aan de kook.
3 kruidnagels
8
Voeg de kruidnageltjes toe. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in de oven.
4 pijltjes witloof, 1 appel (jonagold), 2 el mayonaise
9
Snijd het witloof fijn en de appel in blokjes en doe ze in een kom met wat mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
1 takje dragon, 1 Sjalotten
10
Snipper de dragon en de sjalot fijn en meng ze onder het witloof.
1.000 g kroketten
11
Bak de kroketten.
50 g blauwe kaas
12
Haal de varkenswangen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Serveer ze met kroketten en de witloofsla. Brokkel wat extra blauwe kaas over de varkenswangen.