Varkenskotelet met prei, mosterdvinaigrette en aardappelschijfjes
Varkenskotelet met prei, mosterdvinaigrette en aardappelschijfjes
Jeroen kookt graag klassiek om de ingrediënten in hun puurste vorm te kunnen serveren. Hier gooit hij het over een andere boeg door de varkenskoteletten te glaceren met honing, sojasaus en limoensap. Geserveerd met gebraiseerde prei, een vinaigrette van mosterd en de aardappelschijfjes, is dit een geslaagd experiment.
Varkenskotelet met prei, mosterdvinaigrette en aardappelschijfjes
Varkenskotelet met prei, mosterdvinaigrette en aardappelschijfjes
Jeroen kookt graag klassiek om de ingrediënten in hun puurste vorm te kunnen serveren. Hier gooit hij het over een andere boeg door de varkenskoteletten te glaceren met honing, sojasaus en limoensap. Geserveerd met gebraiseerde prei, een vinaigrette van mosterd en de aardappelschijfjes, is dit een geslaagd experiment.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Varkenskoteletten
4
Prei
3 stengels
Boter
2 klont
Peper
Eierdooier
1
Azijn
2 el
Scherpe mosterd
2 tl
Graanmosterd
2 tl
Slaolie
1 dl
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
1 scheutje
Lente-uien
2
Honing
1 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
0,5
Benodigdheden
Een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat een grillpan verwarmen op het vuur.
800 g aardappelen, zout
2
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes. Kook de schijfjes gaar in een pot met gezouten water.
4 varkenskoteletten
3
Haal de koteletten uit de koelkast en kruid ze met peper en zout.
3 stengels prei, 1 klont boter, peper, zout
4
Spoel de prei grondig en snijd ze grof in stammetjes. Doe een klont boter met een scheutje water, peper en zout in een pan. Gaar er de prei in onder een deksel.
1 eierdooier, 2 el azijn, 2 tl scherpe mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Doe de eierdooier met de azijn, de mosterd en de graanmosterd in een kom en meng het geheel onder elkaar.
1 dl slaolie, peper, zout, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
6
Meng er de slaolie onder en blijf roeren tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Werk af met peper, zout, de fijngesneden dragonblaadjes en de fijngesnipperde bieslook.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
7
Giet de aardappelschijfjes af en zeg ze in een ovenschaal. Breng de schijfjes op smaak met peper, zout en olijfolie.
1 klont boter
8
Bak de koteletten in een ruime pan met boter.
9
Grill de aardappelen.
2 lente-uien
10
Snijd de lente-uien in ringetjes.
1 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen
11
Draai de koteletten om, doe er de honing, de sojasaus en het limoensap over. Draai het vlees vervolgens opnieuw om en laat de koteletten rusten.
12
Schik wat aardappelschijfjes op een bord en leg er de gebraiseerde prei bij. Giet er de vinaigrette over en leg er een varkenskotelet naast. Werk het bord af met de ringetjes lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat een grillpan verwarmen op het vuur.
800 g aardappelen, zout
2
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes. Kook de schijfjes gaar in een pot met gezouten water.
4 varkenskoteletten
3
Haal de koteletten uit de koelkast en kruid ze met peper en zout.
3 stengels prei, 1 klont boter, peper, zout
4
Spoel de prei grondig en snijd ze grof in stammetjes. Doe een klont boter met een scheutje water, peper en zout in een pan. Gaar er de prei in onder een deksel.
1 eierdooier, 2 el azijn, 2 tl scherpe mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Doe de eierdooier met de azijn, de mosterd en de graanmosterd in een kom en meng het geheel onder elkaar.
1 dl slaolie, peper, zout, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
6
Meng er de slaolie onder en blijf roeren tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Werk af met peper, zout, de fijngesneden dragonblaadjes en de fijngesnipperde bieslook.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
7
Giet de aardappelschijfjes af en zeg ze in een ovenschaal. Breng de schijfjes op smaak met peper, zout en olijfolie.
1 klont boter
8
Bak de koteletten in een ruime pan met boter.
9
Grill de aardappelen.
2 lente-uien
10
Snijd de lente-uien in ringetjes.
1 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen
11
Draai de koteletten om, doe er de honing, de sojasaus en het limoensap over. Draai het vlees vervolgens opnieuw om en laat de koteletten rusten.
12
Schik wat aardappelschijfjes op een bord en leg er de gebraiseerde prei bij. Giet er de vinaigrette over en leg er een varkenskotelet naast. Werk het bord af met de ringetjes lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Varkenskoteletten
4
Prei
3 stengels
Boter
2 klont
Peper
Eierdooier
1
Azijn
2 el
Scherpe mosterd
2 tl
Graanmosterd
2 tl
Slaolie
1 dl
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
1 scheutje
Lente-uien
2
Honing
1 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
0,5
Varkenskotelet met prei, mosterdvinaigrette en aardappelschijfjes
Jeroen kookt graag klassiek om de ingrediënten in hun puurste vorm te kunnen serveren. Hier gooit hij het over een andere boeg door de varkenskoteletten te glaceren met honing, sojasaus en limoensap. Geserveerd met gebraiseerde prei, een vinaigrette van mosterd en de aardappelschijfjes, is dit een geslaagd experiment.Instructies
1
Laat een grillpan verwarmen op het vuur.
800 g aardappelen, zout
2
Schil en snijd de aardappelen in schijfjes. Kook de schijfjes gaar in een pot met gezouten water.
4 varkenskoteletten
3
Haal de koteletten uit de koelkast en kruid ze met peper en zout.
3 stengels prei, 1 klont boter, peper, zout
4
Spoel de prei grondig en snijd ze grof in stammetjes. Doe een klont boter met een scheutje water, peper en zout in een pan. Gaar er de prei in onder een deksel.
1 eierdooier, 2 el azijn, 2 tl scherpe mosterd, 2 tl graanmosterd
5
Doe de eierdooier met de azijn, de mosterd en de graanmosterd in een kom en meng het geheel onder elkaar.
1 dl slaolie, peper, zout, dragon, 0,5 bosjes Bieslook
6
Meng er de slaolie onder en blijf roeren tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Werk af met peper, zout, de fijngesneden dragonblaadjes en de fijngesnipperde bieslook.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
7
Giet de aardappelschijfjes af en zeg ze in een ovenschaal. Breng de schijfjes op smaak met peper, zout en olijfolie.
1 klont boter
8
Bak de koteletten in een ruime pan met boter.
9
Grill de aardappelen.
2 lente-uien
10
Snijd de lente-uien in ringetjes.
1 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen
11
Draai de koteletten om, doe er de honing, de sojasaus en het limoensap over. Draai het vlees vervolgens opnieuw om en laat de koteletten rusten.
12
Schik wat aardappelschijfjes op een bord en leg er de gebraiseerde prei bij. Giet er de vinaigrette over en leg er een varkenskotelet naast. Werk het bord af met de ringetjes lente-ui.