Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…
Ingrediënten
4 personen
Chocolade
120 g
Melk
0,06 l
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Suiker
1 el
Vanille-ijs
6
Frambozen
250 g
Petit-beurrekoekjes
6
Benodigdheden
Handmixer, een ijsschep
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Simpele chocoladesaus
120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.
Vanilleroom
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).
Afwerking
6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Simpele chocoladesaus
120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.
Vanilleroom
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).
Afwerking
6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Chocolade
120 g
Melk
0,06 l
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Suiker
1 el
Vanille-ijs
6
Frambozen
250 g
Petit-beurrekoekjes
6
Vanillecoupe met geplette frambozen en chocoladesaus
Bestaat er vakantie zonder een ijscoupe? Je kan enkele bollen vanilleijs scheppen en er een sausje bij serveren, of doe eens eigenzinnig. Jeroen plet schepklaar ijs met verse frambozen. Zo’n beker koud dessert werkt hij af met half opgeklopte slagroom met vanille en koekjeskruimels. Eenvoud troef en toch zo lekker…Instructies
Simpele chocoladesaus
120 g Chocolade, 0,06 l melk
1
Giet de melk in een potje dat verwarmd wordt op een zacht vuur.
2
Breek de chocolade in stukken en doe ze in de melk. Roer met de garde tot de chocolade is weggemolten. Doof het vuur, en zet de chocoladesaus even opzij.
Vanilleroom
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el suiker
3
Schenk de (volle) room in een (kleine) mengkom en voeg een beetje suiker toe.
4
Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen.
5
Doe het ‘vanillemerg’ in de room en klop de room tot halve dikte met de garde (of de handmixer).
Afwerking
6 vanille-ijs, 250 g frambozen, 6 petit-beurrekoekjes
6
Schep 6 grote bollen vanilleijs in een mengkom. Gebruik bij voorkeur schepklaar ijs.
7
Doe de frambozen bij het ijs en roer met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Plet de frambozen gedeeltelijk tijdens het roeren.
8
Schep het ijs met frambozen in coupes.
9
Lepel eerst wat chocoladesaus over elk dessert en vervolgens wat vanilleroom.
10
Verkruimel de petit beurrekoekjes en strooi een portie bovenop elk glas met dessert.