dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout (thumbnail)Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

15m
0
-
2.9K
Recepten

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

Geen zomer zonder ijsjes. De klassieke ijscoupe geef je zonder veel moeite een nieuw elan. Kardemom geeft de slagroom een exotisch smaakje. Met verse frambozen, de crunch van geroosterde havermoutvlokken en lekker schepijs erbij, zet je een verkoelende combinatie op de tafel voor de snoepers.
Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout (thumbnail)Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

15m
0
-
2.9K
Recepten

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

Geen zomer zonder ijsjes. De klassieke ijscoupe geef je zonder veel moeite een nieuw elan. Kardemom geeft de slagroom een exotisch smaakje. Met verse frambozen, de crunch van geroosterde havermoutvlokken en lekker schepijs erbij, zet je een verkoelende combinatie op de tafel voor de snoepers.
Type gerechtDessert
Totale tijd15m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Kardemompeulenof een snuif kardemompoeder
6
Vanille-ijs
Frambozen
150 g
Limoenen
0,5
Havermout
6 el
Room
0,2 l
Honing
2 el

Benodigdheden

Evt een vijzel, een ijsschepper, grote glazen of ijscoupes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

1
Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
2
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.
3
Rooster de havermout zacht bruin. Schud de pan regelmatig op, zodat de vlokken niet verbranden.
4
Schenk de room in een mengpot en klop hem half op. Roer er de honing doorheen en een scheutje vers limoensap.
5
Kruid de room met een beetje kardemompoeder. (naar persoonlijke smaak)
6
Vul de glazen of ijscoupes met (minstens) twee bollen vanille-ijs.
7
Strooi verse frambozen over het ijs en lepel er kardemomroom overheen.
8
Werk de ijscoupes af met vers geroosterde havermout en serveer meteen.
1
Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
2
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

1
Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
2
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.
3
Rooster de havermout zacht bruin. Schud de pan regelmatig op, zodat de vlokken niet verbranden.
4
Schenk de room in een mengpot en klop hem half op. Roer er de honing doorheen en een scheutje vers limoensap.
5
Kruid de room met een beetje kardemompoeder. (naar persoonlijke smaak)
6
Vul de glazen of ijscoupes met (minstens) twee bollen vanille-ijs.
7
Strooi verse frambozen over het ijs en lepel er kardemomroom overheen.
8
Werk de ijscoupes af met vers geroosterde havermout en serveer meteen.
1
Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
2
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout (thumbnail)Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom  en krokante havermout
4 personen
15m
Ingrediënten
Kardemompeulenof een snuif kardemompoeder
6
Vanille-ijs
Frambozen
150 g
Limoenen
0,5
Havermout
6 el
Room
0,2 l
Honing
2 el

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

Geen zomer zonder ijsjes. De klassieke ijscoupe geef je zonder veel moeite een nieuw elan. Kardemom geeft de slagroom een exotisch smaakje. Met verse frambozen, de crunch van geroosterde havermoutvlokken en lekker schepijs erbij, zet je een verkoelende combinatie op de tafel voor de snoepers.
Instructies

Vanillecoupe met frambozen, kardemomroom en krokante havermout

1
Kneus de kardemompeulen en verzamel de zaden die erin zitten. Doe ze in de vijzel en plet ze tot fijn poeder. Je kan ook kardemompoeder gebruiken.
2
Verhit een pan op een matig vuur en strooi er de havermoutvlokken in.
3
Rooster de havermout zacht bruin. Schud de pan regelmatig op, zodat de vlokken niet verbranden.
4
Schenk de room in een mengpot en klop hem half op. Roer er de honing doorheen en een scheutje vers limoensap.
5
Kruid de room met een beetje kardemompoeder. (naar persoonlijke smaak)
6
Vul de glazen of ijscoupes met (minstens) twee bollen vanille-ijs.
7
Strooi verse frambozen over het ijs en lepel er kardemomroom overheen.
8
Werk de ijscoupes af met vers geroosterde havermout en serveer meteen.