Paprikasalade, gehaktballetjes, baba ganoush en hummus
Paprikasalade, gehaktballetjes, baba ganoush en hummus
Paprikasalade, gehaktballetjes, baba ganoush en hummus
Paprikasalade, gehaktballetjes, baba ganoush en hummus
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
500 g
Harissa
1 een toefje
Ras el hanout
Knoflookpoeder
Peper
Zout
Puntpaprika
3
Platte peterselie
0,5 bosjes
Feta
400 g
Citroen
1
Oregano
Aubergine
2
Look
4 teentjes
Tijm
Tahini
3 el
Kikkererwten
1 blik
Zure room
2 el
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Cayennepeper
Zoete aardappelen
1
Courgettes
0,5
Provençaalse kruiden
Olijfolie
Pitabroodjes
4
Benodigdheden
Blender, een barbecue, een hakmolen met s vormig mes of een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de barbecue.
Gehaktballetjes
500 g gemengd gehakt, 1 een toefje Harissa, ras el hanout, knoflookpoeder, peper, zout
2
Meng het gehakt met een toef harissa en kruid met ras-el-hanout, knoflookpoeder, peper en zout.
3
Rol kleine balletjes.
4
Grill de balletjes op de barbecue.
Paprikasalade
3 Puntpaprika
5
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in fijne repen.
0,5 bosjes platte peterselie
6
Snipper de peterselie.
400 g feta
7
Snijd de feta in blokjes.
1 citroen
8
Meng de puntpaprika’s met de peterselie en de feta. Pers er wat citroen bij uit.
oregano
9
Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper ze fijn.
10
Schep alles door elkaar en kruid met peper en zout.
Baba ganoush
2 aubergine, 4 teentjes Look
11
Snijd de aubergines in de lengte in twee. Pel de knoflook en duw de tenen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout.
12
Grill de aubergines op de barbecue tot ze helemaal zacht zijn.
13
Laat afkoelen.
14
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en hak het samen met de knoflook fijn.
tijm
15
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak ze wat fijner.
3 el tahini
16
Doe de tijm, een beetje citroensap en tahin bij de auberginemoes. Kruid met peper en zout.
Hummus
1 blik Kikkererwten
17
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
2 el Zure room, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper
18
Doe ze in de blender met een snuif komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Voeg er de tahin, een scheut olijfolie, wat citroensap en de zure room aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
19
Meng dode hummus.
Afwerken en serveren
1 Zoete aardappelen, 0,5 courgettes
20
Snijd de zoete aardappel en de courgette in fijne plakken zonder ze te schillen.
Provençaalse kruiden, olijfolie
21
Kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
22
Grill de groenten op de barbecue.
4 pitabroodjes
23
Doe wat olijfolie op de pitabroodjes en grill ze kort op de barbecue. Scheur of snijd ze in stukken.
24
Serveer het geroosterde brood met de geroosterde groenten, de gehaktballetjes, baba ganoush, paprikasalade en hummus.
1
Verwarm de barbecue.
Gehaktballetjes
500 g gemengd gehakt, 1 een toefje Harissa, ras el hanout, knoflookpoeder, peper, zout
2
Meng het gehakt met een toef harissa en kruid met ras-el-hanout, knoflookpoeder, peper en zout.
3
Rol kleine balletjes.
4
Grill de balletjes op de barbecue.
Paprikasalade
3 Puntpaprika
5
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in fijne repen.
0,5 bosjes platte peterselie
6
Snipper de peterselie.
400 g feta
7
Snijd de feta in blokjes.
1 citroen
8
Meng de puntpaprika’s met de peterselie en de feta. Pers er wat citroen bij uit.
oregano
9
Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper ze fijn.
10
Schep alles door elkaar en kruid met peper en zout.
Baba ganoush
2 aubergine, 4 teentjes Look
11
Snijd de aubergines in de lengte in twee. Pel de knoflook en duw de tenen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout.
12
Grill de aubergines op de barbecue tot ze helemaal zacht zijn.
13
Laat afkoelen.
14
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en hak het samen met de knoflook fijn.
tijm
15
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak ze wat fijner.
3 el tahini
16
Doe de tijm, een beetje citroensap en tahin bij de auberginemoes. Kruid met peper en zout.
Hummus
1 blik Kikkererwten
17
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
2 el Zure room, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper
18
Doe ze in de blender met een snuif komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Voeg er de tahin, een scheut olijfolie, wat citroensap en de zure room aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
19
Meng dode hummus.
Afwerken en serveren
1 Zoete aardappelen, 0,5 courgettes
20
Snijd de zoete aardappel en de courgette in fijne plakken zonder ze te schillen.
Provençaalse kruiden, olijfolie
21
Kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
22
Grill de groenten op de barbecue.
4 pitabroodjes
23
Doe wat olijfolie op de pitabroodjes en grill ze kort op de barbecue. Scheur of snijd ze in stukken.
24
Serveer het geroosterde brood met de geroosterde groenten, de gehaktballetjes, baba ganoush, paprikasalade en hummus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gemengd gehakt
500 g
Harissa
1 een toefje
Ras el hanout
Knoflookpoeder
Peper
Zout
Puntpaprika
3
Platte peterselie
0,5 bosjes
Feta
400 g
Citroen
1
Oregano
Aubergine
2
Look
4 teentjes
Tijm
Tahini
3 el
Kikkererwten
1 blik
Zure room
2 el
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Cayennepeper
Zoete aardappelen
1
Courgettes
0,5
Provençaalse kruiden
Olijfolie
Pitabroodjes
4
Paprikasalade, gehaktballetjes, baba ganoush en hummus
Met deze mezze heb je een tafel vol lekkernijen: pittige gehaktballetjes, een salade van puntpaprika, hummus, baba ganoush en nog wat geroosterde groenten. Voor ieder wat wils.Instructies
1
Verwarm de barbecue.
Gehaktballetjes
500 g gemengd gehakt, 1 een toefje Harissa, ras el hanout, knoflookpoeder, peper, zout
2
Meng het gehakt met een toef harissa en kruid met ras-el-hanout, knoflookpoeder, peper en zout.
3
Rol kleine balletjes.
4
Grill de balletjes op de barbecue.
Paprikasalade
3 Puntpaprika
5
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in fijne repen.
0,5 bosjes platte peterselie
6
Snipper de peterselie.
400 g feta
7
Snijd de feta in blokjes.
1 citroen
8
Meng de puntpaprika’s met de peterselie en de feta. Pers er wat citroen bij uit.
oregano
9
Rits de blaadjes van de takjes oregano en snipper ze fijn.
10
Schep alles door elkaar en kruid met peper en zout.
Baba ganoush
2 aubergine, 4 teentjes Look
11
Snijd de aubergines in de lengte in twee. Pel de knoflook en duw de tenen in het vruchtvlees. Kruid met peper en zout.
12
Grill de aubergines op de barbecue tot ze helemaal zacht zijn.
13
Laat afkoelen.
14
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften en hak het samen met de knoflook fijn.
tijm
15
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak ze wat fijner.
3 el tahini
16
Doe de tijm, een beetje citroensap en tahin bij de auberginemoes. Kruid met peper en zout.
Hummus
1 blik Kikkererwten
17
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
2 el Zure room, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper
18
Doe ze in de blender met een snuif komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Voeg er de tahin, een scheut olijfolie, wat citroensap en de zure room aan toe.
19
Meng dode hummus.
Afwerken en serveren
1 Zoete aardappelen, 0,5 courgettes
20
Snijd de zoete aardappel en de courgette in fijne plakken zonder ze te schillen.
Provençaalse kruiden, olijfolie
21
Kruid ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
22
Grill de groenten op de barbecue.
4 pitabroodjes
23
Doe wat olijfolie op de pitabroodjes en grill ze kort op de barbecue. Scheur of snijd ze in stukken.
24
Serveer het geroosterde brood met de geroosterde groenten, de gehaktballetjes, baba ganoush, paprikasalade en hummus.