dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels (thumbnail)Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

30m
12
-
2.4K
Recepten

Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

Een prachtige en smaakvolle maaltijdsalade met gebakken kippenlevertjes, een warme dressing op basis van sinaasappel en gember, fijne plakjes wortel en zoete dadels.
Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels (thumbnail)Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

30m
12
-
2.4K
Recepten

Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

Een prachtige en smaakvolle maaltijdsalade met gebakken kippenlevertjes, een warme dressing op basis van sinaasappel en gember, fijne plakjes wortel en zoete dadels.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Gemengde sla
0,5
Waterkers
1 bosje
Sjalotten
1
Xeresazijn
1 scheutje
Xeresazijn
1 el
Wortels
0,5 bosjes
Gedroogde dadels
100 g
Sinaasappelen
2
Zonnebloempitten
100 g
Kippenlevers
400 g
Honing
1 el
Sojasaus
1 el
Gember
30 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 gemengde sla, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn, 0,5 bosjes Wortels, 100 g gedroogde dadels
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom
2 sinaasappelen
3
Snijd de schil van de sinaasappelen en snijd ze vervolgens in partjes (à vif). Vang het sap en de partjes op in een schaaltje.
100 g zonnebloempitten
4
Laat een pan warm worden met een scheutje olie en kleur de zonnebloempitjes goudbruin. Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
5
Verdeel de sla over een grote schaal of een groot bord.
400 g kippenlevers
6
Dep de kippenlevertjes droog op wat keukenpapier. Laat de pan weer warm worden en laat er een klont boter in smelten. Kruid de kippenlevertjes met peper en zout en bak ze in de bruisende boter aan beide kanten.
1 el honing, 1 el xeresazijn, 1 el sojasaus, 30 g gember
7
Voeg de honing toe aan de kippenlevertjes en laat ze even karameliseren. Voeg er de xeresazijn, het sap van een appelsien en de sojasaus aan toe. Schil de gember en rasp hem erbij.
8
Meng de gemarineerde wortel, dadels en sjalot onder de salade. Schep de partjes sinaasappel ertussen, gevolgd door de gebakken kippenlevertjes en wat van de warme vinaigrette. Werk de salade af met de geroosterde zonnebloempitten.
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom

Instructies

0,5 gemengde sla, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn, 0,5 bosjes Wortels, 100 g gedroogde dadels
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom
2 sinaasappelen
3
Snijd de schil van de sinaasappelen en snijd ze vervolgens in partjes (à vif). Vang het sap en de partjes op in een schaaltje.
100 g zonnebloempitten
4
Laat een pan warm worden met een scheutje olie en kleur de zonnebloempitjes goudbruin. Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
5
Verdeel de sla over een grote schaal of een groot bord.
400 g kippenlevers
6
Dep de kippenlevertjes droog op wat keukenpapier. Laat de pan weer warm worden en laat er een klont boter in smelten. Kruid de kippenlevertjes met peper en zout en bak ze in de bruisende boter aan beide kanten.
1 el honing, 1 el xeresazijn, 1 el sojasaus, 30 g gember
7
Voeg de honing toe aan de kippenlevertjes en laat ze even karameliseren. Voeg er de xeresazijn, het sap van een appelsien en de sojasaus aan toe. Schil de gember en rasp hem erbij.
8
Meng de gemarineerde wortel, dadels en sjalot onder de salade. Schep de partjes sinaasappel ertussen, gevolgd door de gebakken kippenlevertjes en wat van de warme vinaigrette. Werk de salade af met de geroosterde zonnebloempitten.
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels (thumbnail)Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels
4 personen
30m
Ingrediënten
Gemengde sla
0,5
Waterkers
1 bosje
Sjalotten
1
Xeresazijn
1 scheutje
Xeresazijn
1 el
Wortels
0,5 bosjes
Gedroogde dadels
100 g
Sinaasappelen
2
Zonnebloempitten
100 g
Kippenlevers
400 g
Honing
1 el
Sojasaus
1 el
Gember
30 g

Salade met kippenlevertjes, sinaasappel, wortel en dadels

Een prachtige en smaakvolle maaltijdsalade met gebakken kippenlevertjes, een warme dressing op basis van sinaasappel en gember, fijne plakjes wortel en zoete dadels.
Instructies
0,5 gemengde sla, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn, 0,5 bosjes Wortels, 100 g gedroogde dadels
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom
2 sinaasappelen
3
Snijd de schil van de sinaasappelen en snijd ze vervolgens in partjes (à vif). Vang het sap en de partjes op in een schaaltje.
100 g zonnebloempitten
4
Laat een pan warm worden met een scheutje olie en kleur de zonnebloempitjes goudbruin. Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
5
Verdeel de sla over een grote schaal of een groot bord.
400 g kippenlevers
6
Dep de kippenlevertjes droog op wat keukenpapier. Laat de pan weer warm worden en laat er een klont boter in smelten. Kruid de kippenlevertjes met peper en zout en bak ze in de bruisende boter aan beide kanten.
1 el honing, 1 el xeresazijn, 1 el sojasaus, 30 g gember
7
Voeg de honing toe aan de kippenlevertjes en laat ze even karameliseren. Voeg er de xeresazijn, het sap van een appelsien en de sojasaus aan toe. Schil de gember en rasp hem erbij.
8
Meng de gemarineerde wortel, dadels en sjalot onder de salade. Schep de partjes sinaasappel ertussen, gevolgd door de gebakken kippenlevertjes en wat van de warme vinaigrette. Werk de salade af met de geroosterde zonnebloempitten.