Instructies
4 personen
0,5 gemengde sla, 1 bosje Waterkers
1
Kuis en was de soorten sla en de waterkers en laat ze uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn, 0,5 bosjes Wortels, 100 g gedroogde dadels
2
Snijd de sjalot in reepjes en doe de reepjes in een kom. Sprenkel er wat xeresazijn over. Snijd de wortelen op de mandoline in hele fijne plakjes en snijd de dadels in twee en vervolgens in reepjes. Voeg de wortel en de dadels bij de sjalotten in de kom
2 sinaasappelen
3
Snijd de schil van de sinaasappelen en snijd ze vervolgens in partjes (à vif). Vang het sap en de partjes op in een schaaltje.
100 g zonnebloempitten
4
Laat een pan warm worden met een scheutje olie en kleur de zonnebloempitjes goudbruin. Laat de pitjes even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.
5
Verdeel de sla over een grote schaal of een groot bord.
400 g kippenlevers
6
Dep de kippenlevertjes droog op wat keukenpapier. Laat de pan weer warm worden en laat er een klont boter in smelten. Kruid de kippenlevertjes met peper en zout en bak ze in de bruisende boter aan beide kanten.
1 el Meli Honing, 1 el xeresazijn, 1 el sojasaus, 30 g gember
7
Voeg de honing toe aan de kippenlevertjes en laat ze even karameliseren. Voeg er de xeresazijn, het sap van een appelsien en de sojasaus aan toe. Schil de gember en rasp hem erbij.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
8