Kippensoep met kokos en champignons
Kippensoep met kokos en champignons
Kippensoep met kokos en champignons
Kippensoep met kokos en champignons
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
3
Limoenblaadjes
4
Selder
4 stengels
Look
4 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Kippenbouten
2
Water
2 l
Kokosmelk
1 blik
Vissaus
1 scheutje
Shiitake
150 g
Oesterzwammen
150 g
Parijse champignons
150 g
Kastanjechampignons
150 g
Boter
1 een klontje
Olijfolie
1 scheutje
Koriander
Lente-uien
Benodigdheden
Een zeef, een champignon borsteltje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 ajuinen
1
Pel de uien en snijd in grove stukken.
4 limoenblaadjes
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan. Voeg de limoenblaadjes toe.
4 stengels selder
3
Spoel en snijd de selder in grove stukken. Laat mee aanstoven.
3 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 2 stengels Citroengras
4
Pel de look en de gember en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Kneus het citroengras. Laat alles mee aanstoven.
2 kippenbouten, 2 l Water, 1 blik kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
5
Leg de kippenbouten bij de groenten en voeg het water, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Laat ongeveer een uur garen op een zacht vuur onder een deksel.
TIPJe kan ook nog een extra blokje kippenbouillon toevoegen aan de soep.
150 g shiitake, 150 g oesterzwammen, 150 g Parijse champignons, 150 g kastanjechampignons, 1 een klontje boter, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje Look
6
Maak alle champignons schoon en snijd ze in fijne stukken. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter, een scheutje olijfolie en de geplette look.
7
Vis de kippenbouten uit de soep en zeef de soep bij de champignons.
8
Pluk het vlees van de kip en doe het terug in de soep.
koriander, lente-uien
9
Serveer de soep met enkele blaadjes koriander en een beetje fijngesneden lente-ui.
3 ajuinen
1
Pel de uien en snijd in grove stukken.
4 limoenblaadjes
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan. Voeg de limoenblaadjes toe.
4 stengels selder
3
Spoel en snijd de selder in grove stukken. Laat mee aanstoven.
3 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 2 stengels Citroengras
4
Pel de look en de gember en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Kneus het citroengras. Laat alles mee aanstoven.
2 kippenbouten, 2 l Water, 1 blik kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
5
Leg de kippenbouten bij de groenten en voeg het water, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Laat ongeveer een uur garen op een zacht vuur onder een deksel.
TIPJe kan ook nog een extra blokje kippenbouillon toevoegen aan de soep.
150 g shiitake, 150 g oesterzwammen, 150 g Parijse champignons, 150 g kastanjechampignons, 1 een klontje boter, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje Look
6
Maak alle champignons schoon en snijd ze in fijne stukken. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter, een scheutje olijfolie en de geplette look.
7
Vis de kippenbouten uit de soep en zeef de soep bij de champignons.
8
Pluk het vlees van de kip en doe het terug in de soep.
koriander, lente-uien
9
Serveer de soep met enkele blaadjes koriander en een beetje fijngesneden lente-ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Limoenblaadjes
4
Selder
4 stengels
Look
4 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Citroengras
2 stengels
Kippenbouten
2
Water
2 l
Kokosmelk
1 blik
Vissaus
1 scheutje
Shiitake
150 g
Oesterzwammen
150 g
Parijse champignons
150 g
Kastanjechampignons
150 g
Boter
1 een klontje
Olijfolie
1 scheutje
Koriander
Lente-uien
Kippensoep met kokos en champignons
Tom Ka Kai is een typisch Thaise kippensoep met kokos en citroengras. Met flink wat champignons en een beetje chili erbij is dit een volwaardige maaltijdsoep met pit.Instructies
3 ajuinen
1
Pel de uien en snijd in grove stukken.
4 limoenblaadjes
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan. Voeg de limoenblaadjes toe.
4 stengels selder
3
Spoel en snijd de selder in grove stukken. Laat mee aanstoven.
3 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 2 stengels Citroengras
4
Pel de look en de gember en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Kneus het citroengras. Laat alles mee aanstoven.
2 kippenbouten, 2 l Water, 1 blik kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
5
Leg de kippenbouten bij de groenten en voeg het water, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Laat ongeveer een uur garen op een zacht vuur onder een deksel.
TIPJe kan ook nog een extra blokje kippenbouillon toevoegen aan de soep.
150 g shiitake, 150 g oesterzwammen, 150 g Parijse champignons, 150 g kastanjechampignons, 1 een klontje boter, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje Look
6
Maak alle champignons schoon en snijd ze in fijne stukken. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter, een scheutje olijfolie en de geplette look.
7
Vis de kippenbouten uit de soep en zeef de soep bij de champignons.
8
Pluk het vlees van de kip en doe het terug in de soep.
koriander, lente-uien
9
Serveer de soep met enkele blaadjes koriander en een beetje fijngesneden lente-ui.