Instructies
4 personen
3 ajuinen
1
Pel de uien en snijd in grove stukken.
4 limoenblaadjes
2
Smelt een klont boter in een grote pot en stoof de uien aan. Voeg de limoenblaadjes toe.
4 stengels selder
3
Spoel en snijd de selder in grove stukken. Laat mee aanstoven.
3 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 2 stengels Citroengras
4
Pel de look en de gember en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Kneus het citroengras. Laat alles mee aanstoven.
2 kippenbouten, 2 l Water, 1 blik kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
5
Leg de kippenbouten bij de groenten en voeg het water, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Laat ongeveer een uur garen op een zacht vuur onder een deksel.
TIPJe kan ook nog een extra blokje kippenbouillon toevoegen aan de soep.
150 g shiitake, 150 g oesterzwammen, 150 g Parijse champignons, 150 g kastanjechampignons, 1 een klontje boter, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje Look
6
Maak alle champignons schoon en snijd ze in fijne stukken. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter, een scheutje olijfolie en de geplette look.
7
Vis de kippenbouten uit de soep en zeef de soep bij de champignons.
8
Pluk het vlees van de kip en doe het terug in de soep.
koriander, lente-uien
9