Polentacake met maanzaad en sinaasappel
Polentacake met maanzaad en sinaasappel
Polentacake met maanzaad en sinaasappel
Polentacake met maanzaad en sinaasappel
Ingrediënten
4 personen
Boter
120 g
Polenta
180 g
Amandelpoeder
180 g
Kristalsuiker
300 g
Maanzaad
30 g
Kardemompoeder
1 tl
Bakpoeder
0,5 zakje
Sinaasappelen
2
Arachideolie
1 scheutje
Amandelen
100 g
Eieren
4
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een tulbandvorm met een diameter van 25 cm, een sate prikker, een keukenpenseel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
120 g boter
2
Smelt de boter.
180 g polenta, 180 g amandelpoeder, 200 g kristalsuiker, 30 g maanzaad, 1 tl kardemompoeder, 0,5 zakje bakpoeder
3
Meng de polenta met het amandelpoeder, de suiker, het maanzaad, het kardemompoeder en het glutenvrije bakpoeder.
TIPKardemom zit in een peul. Je gebruikt de binnenkant die je fijnmaalt in een vijzel. Je kunt kardemompoeder ook kant-en- klaar kopen.
4
Roer er de gesmolten boter door.
4 eieren
5
Doe er de eieren bij.
1 sinaasappel
6
Boen de sinaasappel. Rasp de schil en doe de zeste bij het beslag. Houd de rest van de sinaasappel voor de afwerking.
7
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met polenta.
8
Giet het cakebeslag in de vorm. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake klaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
10
Laat de cake afkoelen.
Afwerken en serveren
1 sinaasappel
11
Pers twee sinaasappels. Gebruik de sinaasappel waarvan je de schil geraspt hebt.
100 g kristalsuiker
12
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker op het vuur.
1 scheutje arachideolie, 100 g amandelen
13
Verwarm een likje olie in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een lepel suiker over.
14
Haal de cake uit de vorm.
15
Maak met een prikker gaatjes in de cake. Kwast er de sinaasappelsiroop over met een keukenpenseel.
16
Werk de cake af met de geroosterde amandelen. Lepel eventueel wat extra siroop over de amandelen zodat ze beter blijven plakken.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
120 g boter
2
Smelt de boter.
180 g polenta, 180 g amandelpoeder, 200 g kristalsuiker, 30 g maanzaad, 1 tl kardemompoeder, 0,5 zakje bakpoeder
3
Meng de polenta met het amandelpoeder, de suiker, het maanzaad, het kardemompoeder en het glutenvrije bakpoeder.
TIPKardemom zit in een peul. Je gebruikt de binnenkant die je fijnmaalt in een vijzel. Je kunt kardemompoeder ook kant-en- klaar kopen.
4
Roer er de gesmolten boter door.
4 eieren
5
Doe er de eieren bij.
1 sinaasappel
6
Boen de sinaasappel. Rasp de schil en doe de zeste bij het beslag. Houd de rest van de sinaasappel voor de afwerking.
7
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met polenta.
8
Giet het cakebeslag in de vorm. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake klaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
10
Laat de cake afkoelen.
Afwerken en serveren
1 sinaasappel
11
Pers twee sinaasappels. Gebruik de sinaasappel waarvan je de schil geraspt hebt.
100 g kristalsuiker
12
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker op het vuur.
1 scheutje arachideolie, 100 g amandelen
13
Verwarm een likje olie in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een lepel suiker over.
14
Haal de cake uit de vorm.
15
Maak met een prikker gaatjes in de cake. Kwast er de sinaasappelsiroop over met een keukenpenseel.
16
Werk de cake af met de geroosterde amandelen. Lepel eventueel wat extra siroop over de amandelen zodat ze beter blijven plakken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
120 g
Polenta
180 g
Amandelpoeder
180 g
Kristalsuiker
300 g
Maanzaad
30 g
Kardemompoeder
1 tl
Bakpoeder
0,5 zakje
Sinaasappelen
2
Arachideolie
1 scheutje
Amandelen
100 g
Eieren
4
Polentacake met maanzaad en sinaasappel
Polenta wordt gemaakt van maïs. Je kunt er perfect een glutenvrije cake mee bakken op voorwaarde dat je glutenvrij bakpoeder gebruikt. Jeroen geeft het gebak meer smaak met maanzaad, kardemom, sinaasappel en geroosterde amandelen. Je kan het recept ook lactosevrij maken door lactosevrije boter te gebruiken in de bereiding.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
120 g boter
2
Smelt de boter.
180 g polenta, 180 g amandelpoeder, 200 g kristalsuiker, 30 g maanzaad, 1 tl kardemompoeder, 0,5 zakje bakpoeder
3
Meng de polenta met het amandelpoeder, de suiker, het maanzaad, het kardemompoeder en het glutenvrije bakpoeder.
TIPKardemom zit in een peul. Je gebruikt de binnenkant die je fijnmaalt in een vijzel. Je kunt kardemompoeder ook kant-en- klaar kopen.
4
Roer er de gesmolten boter door.
4 eieren
5
Doe er de eieren bij.
1 sinaasappel
6
Boen de sinaasappel. Rasp de schil en doe de zeste bij het beslag. Houd de rest van de sinaasappel voor de afwerking.
7
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met polenta.
8
Giet het cakebeslag in de vorm. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake klaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
10
Laat de cake afkoelen.
Afwerken en serveren
1 sinaasappel
11
Pers twee sinaasappels. Gebruik de sinaasappel waarvan je de schil geraspt hebt.
100 g kristalsuiker
12
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker op het vuur.
1 scheutje arachideolie, 100 g amandelen
13
Verwarm een likje olie in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een lepel suiker over.
14
Haal de cake uit de vorm.
15
Maak met een prikker gaatjes in de cake. Kwast er de sinaasappelsiroop over met een keukenpenseel.
16
Werk de cake af met de geroosterde amandelen. Lepel eventueel wat extra siroop over de amandelen zodat ze beter blijven plakken.