Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
120 g boter
2
Smelt de boter.
180 g polenta, 180 g amandelpoeder, 200 g kristalsuiker, 30 g maanzaad, 1 tl kardemompoeder, 0,5 zakje bakpoeder
3
Meng de polenta met het amandelpoeder, de suiker, het maanzaad, het kardemompoeder en het glutenvrije bakpoeder.
TIPKardemom zit in een peul. Je gebruikt de binnenkant die je fijnmaalt in een vijzel. Je kunt kardemompoeder ook kant-en- klaar kopen.
4
Roer er de gesmolten boter door.
4 eieren
5
Doe er de eieren bij.
1 sinaasappel
6
Boen de sinaasappel. Rasp de schil en doe de zeste bij het beslag. Houd de rest van de sinaasappel voor de afwerking.
7
Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met polenta.
8
Giet het cakebeslag in de vorm. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Controleer met een prikker of de cake klaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
10
Laat de cake afkoelen.
Afwerken en serveren
1 sinaasappel
11
Pers twee sinaasappels. Gebruik de sinaasappel waarvan je de schil geraspt hebt.
100 g kristalsuiker
12
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker op het vuur.
1 scheutje arachideolie, 100 g amandelen
13
Verwarm een likje olie in een pan. Rooster de geschaafde amandelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een lepel suiker over.
14
Haal de cake uit de vorm.
15
Maak met een prikker gaatjes in de cake. Kwast er de sinaasappelsiroop over met een keukenpenseel.
16