dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pladijs met tartaarpuree (thumbnail)Pladijs met tartaarpuree

Pladijs met tartaarpuree

35m
17
-
2.2K
Recepten

Pladijs met tartaarpuree

Dit heerlijk stukje vis kan je herkennen aan de oranjerode vlekken op het vel. Pladijs is kraakvers als de geur je meeneemt naar de zee, de kieuwen mooi rood zijn en het vel veerkrachtig is. De  frisse tartaarpuree maakt het gerecht een knaller van bij ons!
Pladijs met tartaarpuree (thumbnail)Pladijs met tartaarpuree

Pladijs met tartaarpuree

35m
17
-
2.2K
Recepten

Pladijs met tartaarpuree

Dit heerlijk stukje vis kan je herkennen aan de oranjerode vlekken op het vel. Pladijs is kraakvers als de geur je meeneemt naar de zee, de kieuwen mooi rood zijn en het vel veerkrachtig is. De  frisse tartaarpuree maakt het gerecht een knaller van bij ons!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Pladijzen
2 stuk
Boter
1 klont
Boter
Peper
Krulpeterselie
1 bosje
Kervel
Dragon
Eieren
6
Zilverui
2 el
Augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Melk
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Citroen
1
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g frietaardappelen, zout
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Schil een teentje look en laat het meekoken met de aardappelen.
TIPWerk je met verse pladijs?
2 stuk pladijzen
4
Verwijder de kop van de vis. Knip de vinnen van de vis. Snijd de vis overlangs in twee stukken. Dep de vis droog met een vel keukenpapier. Leg de stukken vis aan de kant.
1 klont boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
peper, zout
6
Breng de vis op smaak met peper en zout.
TIPLiefhebbers kunnen de vis door de bloem halen alvorens te bakken.
7
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 bosje krulpeterselie, kervel, dragon
8
Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en leg in een kom.
9
Laat de vis nog even verder garen in de oven.
5 eieren
10
Kook de eieren in 9 minuten hard in het kokende water met de aardappelen. Giet daarna de aardappelen en eieren af. Schrik de eieren meteen in kom met koud water.
2 el Zilverui, 2 el augurken, 2 el kappertjes
11
Snijd de zilveruitjes, augurken en kappertjes fijn en voeg toe aan de de kom met fijngehakte groene kruiden.
1 scheutje melk, boter, 1 ei
12
Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen. Doe er 100 g boter bij en plet het geheel tot een puree. Breek er een ei in los om het extra smeuïg te maken.
13
Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg toe aan de puree. Doe er ook de garnituur van groene kruiden bij. Meng het geheel onder elkaar tot een tartaarpuree.
zout, 1 tl mosterd
14
Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.
1 citroen, Waterkers
15
Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree, een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g frietaardappelen, zout
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Schil een teentje look en laat het meekoken met de aardappelen.
TIPWerk je met verse pladijs?
2 stuk pladijzen
4
Verwijder de kop van de vis. Knip de vinnen van de vis. Snijd de vis overlangs in twee stukken. Dep de vis droog met een vel keukenpapier. Leg de stukken vis aan de kant.
1 klont boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
peper, zout
6
Breng de vis op smaak met peper en zout.
TIPLiefhebbers kunnen de vis door de bloem halen alvorens te bakken.
7
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 bosje krulpeterselie, kervel, dragon
8
Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en leg in een kom.
9
Laat de vis nog even verder garen in de oven.
5 eieren
10
Kook de eieren in 9 minuten hard in het kokende water met de aardappelen. Giet daarna de aardappelen en eieren af. Schrik de eieren meteen in kom met koud water.
2 el Zilverui, 2 el augurken, 2 el kappertjes
11
Snijd de zilveruitjes, augurken en kappertjes fijn en voeg toe aan de de kom met fijngehakte groene kruiden.
1 scheutje melk, boter, 1 ei
12
Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen. Doe er 100 g boter bij en plet het geheel tot een puree. Breek er een ei in los om het extra smeuïg te maken.
13
Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg toe aan de puree. Doe er ook de garnituur van groene kruiden bij. Meng het geheel onder elkaar tot een tartaarpuree.
zout, 1 tl mosterd
14
Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.
1 citroen, Waterkers
15
Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree, een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pladijs met tartaarpuree (thumbnail)Pladijs met tartaarpuree
4 personen
35m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Pladijzen
2 stuk
Boter
1 klont
Boter
Peper
Krulpeterselie
1 bosje
Kervel
Dragon
Eieren
6
Zilverui
2 el
Augurken
2 el
Kappertjes
2 el
Melk
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Citroen
1
Waterkers

Pladijs met tartaarpuree

Dit heerlijk stukje vis kan je herkennen aan de oranjerode vlekken op het vel. Pladijs is kraakvers als de geur je meeneemt naar de zee, de kieuwen mooi rood zijn en het vel veerkrachtig is. De  frisse tartaarpuree maakt het gerecht een knaller van bij ons!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g frietaardappelen, zout
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 teentje Look
3
Schil een teentje look en laat het meekoken met de aardappelen.
TIPWerk je met verse pladijs?
2 stuk pladijzen
4
Verwijder de kop van de vis. Knip de vinnen van de vis. Snijd de vis overlangs in twee stukken. Dep de vis droog met een vel keukenpapier. Leg de stukken vis aan de kant.
1 klont boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan.
peper, zout
6
Breng de vis op smaak met peper en zout.
TIPLiefhebbers kunnen de vis door de bloem halen alvorens te bakken.
7
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.
1 bosje krulpeterselie, kervel, dragon
8
Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en leg in een kom.
9
Laat de vis nog even verder garen in de oven.
5 eieren
10
Kook de eieren in 9 minuten hard in het kokende water met de aardappelen. Giet daarna de aardappelen en eieren af. Schrik de eieren meteen in kom met koud water.
2 el Zilverui, 2 el augurken, 2 el kappertjes
11
Snijd de zilveruitjes, augurken en kappertjes fijn en voeg toe aan de de kom met fijngehakte groene kruiden.
1 scheutje melk, boter, 1 ei
12
Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen. Doe er 100 g boter bij en plet het geheel tot een puree. Breek er een ei in los om het extra smeuïg te maken.
13
Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg toe aan de puree. Doe er ook de garnituur van groene kruiden bij. Meng het geheel onder elkaar tot een tartaarpuree.
zout, 1 tl mosterd
14
Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.
1 citroen, Waterkers
15
Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree, een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.