Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

800 g frietaardappelen, zout
2

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

1 teentje Look
3

Schil een teentje look en laat het meekoken met de aardappelen.

TIPWerk je met verse pladijs?
2 stuk pladijzen
4

Verwijder de kop van de vis. Knip de vinnen van de vis. Snijd de vis overlangs in twee stukken. Dep de vis droog met een vel keukenpapier. Leg de stukken vis aan de kant.

1 klont boter
5

Laat een flinke klont boter smelten in een pan.

peper, zout
6

Breng de vis op smaak met peper en zout.

TIPLiefhebbers kunnen de vis door de bloem halen alvorens te bakken.
7

Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.

1 bosje krulpeterselie, kervel, dragon
8

Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en leg in een kom.

9

Laat de vis nog even verder garen in de oven.

5 eieren
10

Kook de eieren in 9 minuten hard in het kokende water met de aardappelen. Giet daarna de aardappelen en eieren af. Schrik de eieren meteen in kom met koud water.

2 el Zilverui, 2 el augurken, 2 el kappertjes
11

Snijd de zilveruitjes, augurken en kappertjes fijn en voeg toe aan de de kom met fijngehakte groene kruiden.

1 scheutje melk, boter, 1 ei
12

Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen. Doe er 100 g boter bij en plet het geheel tot een puree. Breek er een ei in los om het extra smeuïg te maken.

13

Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg toe aan de puree. Doe er ook de garnituur van groene kruiden bij. Meng het geheel onder elkaar tot een tartaarpuree.

zout, 1 tl mosterd
14

Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.

1 citroen, Waterkers
15

Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree, een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.