dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepocheerde eieren in tomatensaus (thumbnail)Gepocheerde eieren in tomatensaus

Gepocheerde eieren in tomatensaus

30m
23
100%
2.5K
Recepten

Gepocheerde eieren in tomatensaus

Shakshuka is een gerecht op basis van tomatensaus en gepocheerde eieren dat enorm populair is in het Oostelijk halfrond. Zet de pot in het midden van de tafel en geef iedereen een stuk brood om heerlijk te dippen. Gezelligheid gegarandeerd!
Gepocheerde eieren in tomatensaus (thumbnail)Gepocheerde eieren in tomatensaus

Gepocheerde eieren in tomatensaus

30m
23
100%
2.5K
Recepten

Gepocheerde eieren in tomatensaus

Shakshuka is een gerecht op basis van tomatensaus en gepocheerde eieren dat enorm populair is in het Oostelijk halfrond. Zet de pot in het midden van de tafel en geef iedereen een stuk brood om heerlijk te dippen. Gezelligheid gegarandeerd!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten23
Beoordeling100%
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een extra likje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Rode puntpaprika
1
Tomaten
4
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Tomatenpuree
2 tl
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Witte wijn
1 een flinke scheut
Zout
1 snuifje
Tomaten passata
690 g
Eieren
4
Pijnboompitten
80 g
Feta
200 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Oregano
Stokbrood
1

Benodigdheden

Een tajine optioneel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 flinke scheut olijfolie
1
Zet een tajine op het vuur en laat er flinke scheut olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snijd de sjalot in ringetjes. Stoof de ringetjes aan in de tajine. Pel en plet ook een teentje look en laat ook deze meestoven in de tajine.
0,5 rode chilipepers, 1 rode puntpaprika, 4 tomaten
3
Snijd de chilipeper en de puntpaprika in stukjes en voeg toe aan de stovende groenten. Snijd ook de tomaten in blokjes en voeg toe aan de tajine.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje kurkuma
4
Kruid de stovende groenten met gerookt paprikapoeder, komijn, ras-el-hanout, oregano en kurkuma. Laat het geheel even bakken.
2 tl Tomatenpuree
5
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat meebakken met de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 een flinke scheut witte wijn, 1 snuifje zout
6
Leg er een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in en blus het geheel met witte wijn. Laat het geheel droog koken en breng op smaak met zout.
690 g Tomaten passata
7
Doe er de passata bij als de witte wijn is ingekookt. Doe een scheutje water in de glazen fles van de passata, schud met de fles en voeg het extra vocht toe aan de tomatensaus.
4 eieren
8
Pocheer de eitjes rechtstreeks in de tomatensaus. Zet het deksel van de tajine erop en laat het ongeveer 4 minuten verder garen.
80 g pijnboompitten
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
200 g feta
10
Verkruimel de feta in een kommetje.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 een extra likje olijfolie, oregano
11
Haal het deksel van de tajine en haal de tajine van het vuur. Schep de eieren voorzichtig naar omhoog. Strooi de fetakaas en pijnboompitten over de tomatensaus. Hak de peterselie fijn en strooi ook over het geheel. Werk af met een likje olijfolie en wat oregano.
1 stokbrood
12
Serveer het gerecht met brood.
1
Zet een tajine op het vuur en laat er flinke scheut olijfolie in heet worden.
2
Pel en snijd de sjalot in ringetjes. Stoof de ringetjes aan in de tajine. Pel en plet ook een teentje look en laat ook deze meestoven in de tajine.

Instructies

1 flinke scheut olijfolie
1
Zet een tajine op het vuur en laat er flinke scheut olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snijd de sjalot in ringetjes. Stoof de ringetjes aan in de tajine. Pel en plet ook een teentje look en laat ook deze meestoven in de tajine.
0,5 rode chilipepers, 1 rode puntpaprika, 4 tomaten
3
Snijd de chilipeper en de puntpaprika in stukjes en voeg toe aan de stovende groenten. Snijd ook de tomaten in blokjes en voeg toe aan de tajine.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje kurkuma
4
Kruid de stovende groenten met gerookt paprikapoeder, komijn, ras-el-hanout, oregano en kurkuma. Laat het geheel even bakken.
2 tl Tomatenpuree
5
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat meebakken met de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 een flinke scheut witte wijn, 1 snuifje zout
6
Leg er een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in en blus het geheel met witte wijn. Laat het geheel droog koken en breng op smaak met zout.
690 g Tomaten passata
7
Doe er de passata bij als de witte wijn is ingekookt. Doe een scheutje water in de glazen fles van de passata, schud met de fles en voeg het extra vocht toe aan de tomatensaus.
4 eieren
8
Pocheer de eitjes rechtstreeks in de tomatensaus. Zet het deksel van de tajine erop en laat het ongeveer 4 minuten verder garen.
80 g pijnboompitten
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
200 g feta
10
Verkruimel de feta in een kommetje.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 een extra likje olijfolie, oregano
11
Haal het deksel van de tajine en haal de tajine van het vuur. Schep de eieren voorzichtig naar omhoog. Strooi de fetakaas en pijnboompitten over de tomatensaus. Hak de peterselie fijn en strooi ook over het geheel. Werk af met een likje olijfolie en wat oregano.
1 stokbrood
12
Serveer het gerecht met brood.
1
Zet een tajine op het vuur en laat er flinke scheut olijfolie in heet worden.
2
Pel en snijd de sjalot in ringetjes. Stoof de ringetjes aan in de tajine. Pel en plet ook een teentje look en laat ook deze meestoven in de tajine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepocheerde eieren in tomatensaus (thumbnail)Gepocheerde eieren in tomatensaus
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een extra likje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Rode puntpaprika
1
Tomaten
4
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Tomatenpuree
2 tl
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Witte wijn
1 een flinke scheut
Zout
1 snuifje
Tomaten passata
690 g
Eieren
4
Pijnboompitten
80 g
Feta
200 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Oregano
Stokbrood
1

Gepocheerde eieren in tomatensaus

Shakshuka is een gerecht op basis van tomatensaus en gepocheerde eieren dat enorm populair is in het Oostelijk halfrond. Zet de pot in het midden van de tafel en geef iedereen een stuk brood om heerlijk te dippen. Gezelligheid gegarandeerd!
Instructies
1 flinke scheut olijfolie
1
Zet een tajine op het vuur en laat er flinke scheut olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
2
Pel en snijd de sjalot in ringetjes. Stoof de ringetjes aan in de tajine. Pel en plet ook een teentje look en laat ook deze meestoven in de tajine.
0,5 rode chilipepers, 1 rode puntpaprika, 4 tomaten
3
Snijd de chilipeper en de puntpaprika in stukjes en voeg toe aan de stovende groenten. Snijd ook de tomaten in blokjes en voeg toe aan de tajine.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje kurkuma
4
Kruid de stovende groenten met gerookt paprikapoeder, komijn, ras-el-hanout, oregano en kurkuma. Laat het geheel even bakken.
2 tl Tomatenpuree
5
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat meebakken met de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 een flinke scheut witte wijn, 1 snuifje zout
6
Leg er een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in en blus het geheel met witte wijn. Laat het geheel droog koken en breng op smaak met zout.
690 g Tomaten passata
7
Doe er de passata bij als de witte wijn is ingekookt. Doe een scheutje water in de glazen fles van de passata, schud met de fles en voeg het extra vocht toe aan de tomatensaus.
4 eieren
8
Pocheer de eitjes rechtstreeks in de tomatensaus. Zet het deksel van de tajine erop en laat het ongeveer 4 minuten verder garen.
80 g pijnboompitten
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
200 g feta
10
Verkruimel de feta in een kommetje.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 een extra likje olijfolie, oregano
11
Haal het deksel van de tajine en haal de tajine van het vuur. Schep de eieren voorzichtig naar omhoog. Strooi de fetakaas en pijnboompitten over de tomatensaus. Hak de peterselie fijn en strooi ook over het geheel. Werk af met een likje olijfolie en wat oregano.
1 stokbrood
12
Serveer het gerecht met brood.