Leg er een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in en blus het geheel met witte wijn. Laat het geheel droog koken en breng op smaak met zout.
690 g Tomaten passata
7
Doe er de passata bij als de witte wijn is ingekookt. Doe een scheutje water in de glazen fles van de passata, schud met de fles en voeg het extra vocht toe aan de tomatensaus.
4 eieren
8
Pocheer de eitjes rechtstreeks in de tomatensaus. Zet het deksel van de tajine erop en laat het ongeveer 4 minuten verder garen.
80 g pijnboompitten
9
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en rooster er de pijnboompitten in. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
200 g feta
10
Verkruimel de feta in een kommetje.
0,5 bosjes platte peterselie, 1 een extra likje olijfolie, oregano
11
Haal het deksel van de tajine en haal de tajine van het vuur. Schep de eieren voorzichtig naar omhoog. Strooi de fetakaas en pijnboompitten over de tomatensaus. Hak de peterselie fijn en strooi ook over het geheel. Werk af met een likje olijfolie en wat oregano.