Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Boter
Venkelknollen
3
Peper
Zout
Tomaten
4
Rode uien
0,5
Olijfolie
Dragonazijn
Bieslook
Goudbrasems
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Grijze garnalen
150 g
Benodigdheden
Een pureestamper, een grillpan, een schone keukenhanddoek, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een pan.
3 venkelknollen, peper, zout
3
Halveer de venkelknollen en smoor ze in de boter met water. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel af en toe wat water toe.
4
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 tomaten
5
Snijd de tomaten kruiselings in. Dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze in het ijswater. Pel ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 rode uien, olijfolie, dragonazijn
6
Pel en snipper de rode ui. Meng met de tomatenblokjes. Doe een scheutje olijfolie en dragonazijn bij de tomatensalsa en kruid met peper en zout.
Bieslook
7
Snipper de bieslook en doe hem bij de tomatensalsa.
2 goudbrasems
8
Haal de graten uit de vis en maak met een scherp mes inkepingen in de velkant.
9
Smelt een klont boter in een pan.
10
Kruid de vis met peper en zout. Bak hem eerst op de velkant en duw plat met een paletmes. Bak dan kort op de andere kant in de boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen af. Plet ze met de eierdooier, een klontje boter en een scheutje melk tot puree. Breng op smaak met zout.
12
Verhit een grillpan op het vuur.
13
Haal de venkel uit de pan en laat wat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Grill de venkel in de hete grillpan.
150 g grijze garnalen
14
Serveer de gebakken goudbrasem met aardappelpuree, tomatensalsa en gesmoorde venkel. Werk af met grijze garnalen.
Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een pan.
3 venkelknollen, peper, zout
3
Halveer de venkelknollen en smoor ze in de boter met water. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel af en toe wat water toe.
4
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 tomaten
5
Snijd de tomaten kruiselings in. Dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze in het ijswater. Pel ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 rode uien, olijfolie, dragonazijn
6
Pel en snipper de rode ui. Meng met de tomatenblokjes. Doe een scheutje olijfolie en dragonazijn bij de tomatensalsa en kruid met peper en zout.
Bieslook
7
Snipper de bieslook en doe hem bij de tomatensalsa.
2 goudbrasems
8
Haal de graten uit de vis en maak met een scherp mes inkepingen in de velkant.
9
Smelt een klont boter in een pan.
10
Kruid de vis met peper en zout. Bak hem eerst op de velkant en duw plat met een paletmes. Bak dan kort op de andere kant in de boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen af. Plet ze met de eierdooier, een klontje boter en een scheutje melk tot puree. Breng op smaak met zout.
12
Verhit een grillpan op het vuur.
13
Haal de venkel uit de pan en laat wat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Grill de venkel in de hete grillpan.
150 g grijze garnalen
14
Serveer de gebakken goudbrasem met aardappelpuree, tomatensalsa en gesmoorde venkel. Werk af met grijze garnalen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Boter
Venkelknollen
3
Peper
Zout
Tomaten
4
Rode uien
0,5
Olijfolie
Dragonazijn
Bieslook
Goudbrasems
2
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Grijze garnalen
150 g
Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
Goudbrasem of dorade is een vis met stevig vlees die perfect combineert met venkel. Die laat Jeroen als het ware ‘smelten’ in de pan en nadien legt hij de knollen even in de grillpan. Een gerecht dat er chique uitziet, maar eigenlijk eenvoudig om te maken is.Instructies
Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een pan.
3 venkelknollen, peper, zout
3
Halveer de venkelknollen en smoor ze in de boter met water. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel af en toe wat water toe.
4
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 tomaten
5
Snijd de tomaten kruiselings in. Dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze in het ijswater. Pel ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,5 rode uien, olijfolie, dragonazijn
6
Pel en snipper de rode ui. Meng met de tomatenblokjes. Doe een scheutje olijfolie en dragonazijn bij de tomatensalsa en kruid met peper en zout.
Bieslook
7
Snipper de bieslook en doe hem bij de tomatensalsa.
2 goudbrasems
8
Haal de graten uit de vis en maak met een scherp mes inkepingen in de velkant.
9
Smelt een klont boter in een pan.
10
Kruid de vis met peper en zout. Bak hem eerst op de velkant en duw plat met een paletmes. Bak dan kort op de andere kant in de boter.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Giet de aardappelen af. Plet ze met de eierdooier, een klontje boter en een scheutje melk tot puree. Breng op smaak met zout.
12
Verhit een grillpan op het vuur.
13
Haal de venkel uit de pan en laat wat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Grill de venkel in de hete grillpan.
150 g grijze garnalen
14
Serveer de gebakken goudbrasem met aardappelpuree, tomatensalsa en gesmoorde venkel. Werk af met grijze garnalen.