Instructies

4 personen

Goudbrasem met gesmoorde venkel, puree en tomatensla

800 g Loskokende aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

boter
2

Verwarm een klont boter met een scheutje water in een pan.

3 venkelknollen, peper, zout
3

Halveer de venkelknollen en smoor ze in de boter met water. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen. Voeg eventueel af en toe wat water toe.

4

Vul een kom met water en ijsblokjes.

4 tomaten
5

Snijd de tomaten kruiselings in. Dompel ze 10 seconden in kokend water en leg ze in het ijswater. Pel ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

0,5 rode uien, olijfolie, dragonazijn
6

Pel en snipper de rode ui. Meng met de tomatenblokjes. Doe een scheutje olijfolie en dragonazijn bij de tomatensalsa en kruid met peper en zout.

Bieslook
7

Snipper de bieslook en doe hem bij de tomatensalsa.

2 goudbrasems
8

Haal de graten uit de vis en maak met een scherp mes inkepingen in de velkant.

9

Smelt een klont boter in een pan.

10

Kruid de vis met peper en zout. Bak hem eerst op de velkant en duw plat met een paletmes. Bak dan kort op de andere kant in de boter.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
11

Giet de aardappelen af. Plet ze met de eierdooier, een klontje boter en een scheutje melk tot puree. Breng op smaak met zout.

12

Verhit een grillpan op het vuur.

13

Haal de venkel uit de pan en laat wat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Grill de venkel in de hete grillpan.

150 g grijze garnalen
14

Serveer de gebakken goudbrasem met aardappelpuree, tomatensalsa en gesmoorde venkel. Werk af met grijze garnalen.