Blinde vinken met champignon-mosterdsaus en gebakken aardappelen
Blinde vinken met champignon-mosterdsaus en gebakken aardappelen
Blinde vinken met champignon-mosterdsaus en gebakken aardappelen
Blinde vinken met champignon-mosterdsaus en gebakken aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Rosbief
4 dun plakje
Gemengd gehakt
600 g
Vet
4
Boter
Champignons
500 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte wijn
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
4 takjes
Room
0,4 l
Mosterd
4 tl
Kropsla
1
Sjalotten
1
Dragon
0,5 bosjes
Dragonazijn
Slaolie
Ei
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met kneedhaak, een vleeshamer, katoengaren, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelen (deel 1)
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (of gebruik een restje aardappelen).
De blinde vinken
50 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
2
Doe het ei en het paneermeel bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Kneed het met behulp van de keukenmachine.
4 dun plakje rosbief
3
Leg de plakjes rosbief op het werkblad. Sla ze eventueel wat platter met een vleeshamer.
600 g gemengd gehakt, 4 vet
4
Leg wat gehakt op de rosbief. Rol toe tot een korte, dikke worst. Leg een plakje vet op de blinde vink en bind toe met katoengaren.
TIPKnoop op 1/3 van de blinde vink het touwtje met 2 knoopjes vast. Span het niet te veel aan. Ga nog 2 keer met het touwtje rond de vink met telkens 2 cm afstand. Ga in de lengte om de blinde vink met het touw en knoop het vast. Snijd het touwtje kort af.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
6
Kruid de blinde vinken met peper en zout. Bak ze eerst op de vetkant in de boter. Korst ze daarna rondom aan.
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Leg de blinde vinken in een ovenschaal en laat ze 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.
De champignon-mosterdsaus
9
Smelt een klont boter in de pan van het vlees.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
1 ajuin, 1 teentje Look
11
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn met een mes. Doe de ui en de knoflook bij de champignons.
0,2 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn.
3 blaadjes laurier, 4 takjes tijm
13
Doe laurier bij de saus. Rits de blaadjes van tijm en hak ze wat fijner. Doe de tijm bij de saus en kruid met peper en zout.
14
Laat de wijn volledig inkoken.
0,4 l Room, 4 tl mosterd
15
Doe de room en de mosterd bij de saus en verwarm op een matig vuur.
De aardappelen (deel 2)
16
Giet de aardappelen af en laat ze wat uitdampen.
17
Smelt een klont boter in een pan. Laat ze bruin worden.
18
Bak de aardappelen goudbruin in de boter.
De salade
1 kropsla
19
Haal de bladeren van de kropsla en was ze. Laat uitlekken.
1 Sjalotten
20
Pel en halveer de sjalot. Snijd in halve ringen.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon.
dragonazijn, slaolie
22
Meng de salade met de sjalot en de gesnipperde dragon. Breng op smaak met een flinke scheut dragonazijn en neutrale slaolie.
Serveren
23
Serveer de blinde vinken met champignon-mosterdsaus, gebakken aardappelen en kropsla.
De aardappelen (deel 1)
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (of gebruik een restje aardappelen).
De blinde vinken
50 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
2
Doe het ei en het paneermeel bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Kneed het met behulp van de keukenmachine.
4 dun plakje rosbief
3
Leg de plakjes rosbief op het werkblad. Sla ze eventueel wat platter met een vleeshamer.
600 g gemengd gehakt, 4 vet
4
Leg wat gehakt op de rosbief. Rol toe tot een korte, dikke worst. Leg een plakje vet op de blinde vink en bind toe met katoengaren.
TIPKnoop op 1/3 van de blinde vink het touwtje met 2 knoopjes vast. Span het niet te veel aan. Ga nog 2 keer met het touwtje rond de vink met telkens 2 cm afstand. Ga in de lengte om de blinde vink met het touw en knoop het vast. Snijd het touwtje kort af.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
6
Kruid de blinde vinken met peper en zout. Bak ze eerst op de vetkant in de boter. Korst ze daarna rondom aan.
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Leg de blinde vinken in een ovenschaal en laat ze 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.
De champignon-mosterdsaus
9
Smelt een klont boter in de pan van het vlees.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
1 ajuin, 1 teentje Look
11
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn met een mes. Doe de ui en de knoflook bij de champignons.
0,2 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn.
3 blaadjes laurier, 4 takjes tijm
13
Doe laurier bij de saus. Rits de blaadjes van tijm en hak ze wat fijner. Doe de tijm bij de saus en kruid met peper en zout.
14
Laat de wijn volledig inkoken.
0,4 l Room, 4 tl mosterd
15
Doe de room en de mosterd bij de saus en verwarm op een matig vuur.
De aardappelen (deel 2)
16
Giet de aardappelen af en laat ze wat uitdampen.
17
Smelt een klont boter in een pan. Laat ze bruin worden.
18
Bak de aardappelen goudbruin in de boter.
De salade
1 kropsla
19
Haal de bladeren van de kropsla en was ze. Laat uitlekken.
1 Sjalotten
20
Pel en halveer de sjalot. Snijd in halve ringen.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon.
dragonazijn, slaolie
22
Meng de salade met de sjalot en de gesnipperde dragon. Breng op smaak met een flinke scheut dragonazijn en neutrale slaolie.
Serveren
23
Serveer de blinde vinken met champignon-mosterdsaus, gebakken aardappelen en kropsla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Rosbief
4 dun plakje
Gemengd gehakt
600 g
Vet
4
Boter
Champignons
500 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte wijn
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
4 takjes
Room
0,4 l
Mosterd
4 tl
Kropsla
1
Sjalotten
1
Dragon
0,5 bosjes
Dragonazijn
Slaolie
Ei
1
Blinde vinken met champignon-mosterdsaus en gebakken aardappelen
Zelf blinde vinken maken is niet zo moeilijk. Het komt erop aan goede rosbief en lekker gehakt te kiezen. Vergeet ook niet om een lapje vet aan de slager te vragen om op de blinde vink te binden.Instructies
De aardappelen (deel 1)
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water (of gebruik een restje aardappelen).
De blinde vinken
50 g paneermeel, peper, zout, 1 ei
2
Doe het ei en het paneermeel bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Kneed het met behulp van de keukenmachine.
4 dun plakje rosbief
3
Leg de plakjes rosbief op het werkblad. Sla ze eventueel wat platter met een vleeshamer.
600 g gemengd gehakt, 4 vet
4
Leg wat gehakt op de rosbief. Rol toe tot een korte, dikke worst. Leg een plakje vet op de blinde vink en bind toe met katoengaren.
TIPKnoop op 1/3 van de blinde vink het touwtje met 2 knoopjes vast. Span het niet te veel aan. Ga nog 2 keer met het touwtje rond de vink met telkens 2 cm afstand. Ga in de lengte om de blinde vink met het touw en knoop het vast. Snijd het touwtje kort af.
boter
5
Smelt een klont boter in een pan.
6
Kruid de blinde vinken met peper en zout. Bak ze eerst op de vetkant in de boter. Korst ze daarna rondom aan.
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Leg de blinde vinken in een ovenschaal en laat ze 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.
De champignon-mosterdsaus
9
Smelt een klont boter in de pan van het vlees.
500 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
1 ajuin, 1 teentje Look
11
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn met een mes. Doe de ui en de knoflook bij de champignons.
0,2 l witte wijn
12
Blus met de witte wijn.
3 blaadjes laurier, 4 takjes tijm
13
Doe laurier bij de saus. Rits de blaadjes van tijm en hak ze wat fijner. Doe de tijm bij de saus en kruid met peper en zout.
14
Laat de wijn volledig inkoken.
0,4 l Room, 4 tl mosterd
15
Doe de room en de mosterd bij de saus en verwarm op een matig vuur.
De aardappelen (deel 2)
16
Giet de aardappelen af en laat ze wat uitdampen.
17
Smelt een klont boter in een pan. Laat ze bruin worden.
18
Bak de aardappelen goudbruin in de boter.
De salade
1 kropsla
19
Haal de bladeren van de kropsla en was ze. Laat uitlekken.
1 Sjalotten
20
Pel en halveer de sjalot. Snijd in halve ringen.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon.
dragonazijn, slaolie
22
Meng de salade met de sjalot en de gesnipperde dragon. Breng op smaak met een flinke scheut dragonazijn en neutrale slaolie.
Serveren
23
Serveer de blinde vinken met champignon-mosterdsaus, gebakken aardappelen en kropsla.