dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars (thumbnail)Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

30m
17
91%
23.9K
Recepten

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Wat een topper van een pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud. .
Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars (thumbnail)Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

30m
17
91%
23.9K
Recepten

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Wat een topper van een pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud. .
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling91%
Aantal likes23.9K

Ingrediënten

4 personen
Zonnebloempitten
60 g
Olijfolie
3 scheutjes
Panko
100 g
Parmezaan
80 g
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 tl
Chilipeper
0,5
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Spaghetti
400 g
Ajuin
1
Aspergetips
2 pakje
Ansjovisfilets
4
Citroenzeste
0,5
Krulpeterselie
Roodbaarsfilets
600 g
Troskerstomaat
1 bakje
Basilicum

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
60 g zonnebloempitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.
100 g panko, 1 scheutje olijfolie
3
Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan en rooster de panko goudbruin. Schep de gebakken panko in een kom.
80 g parmezaan, 0,5 teentjes Look
4
Snijd de parmezaan in stukjes en doe in de pot van de blender. Voeg de gebakken pitjes eraan toe. Pel de look, snijd grof en voeg toe. Voeg er vervolgens nog een scheutje olie aan toe. Laat de blender even draaien.
1 tl Tomatenpuree, 0,5 chilipeper, 2 bakje Zongedroogde tomaten
5
Voeg de zongedroogde tomaten toe, maar houd er enkele apart om in de pasta te doen. Voeg er een lepeltje tomatenpuree aan toe. Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Kruid de pesto met een snuif zout en mix nog eens.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
1 ajuin, 2 pakje aspergetips, 1 scheutje olijfolie
7
Pel de ui, snijd in repen en stoof aan in de olie. Plet de rest van de look en voeg toe. Doe de aspergetips erbij en laat even meestoven.
0,5 teentjes Look
8
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
4 ansjovisfilets, 0,5 Citroen, krulpeterselie
9
Snipper de ansjovis en de peterselie fijn en voeg toe aan de panko. Rasp er de schil van een halve citroen bij.
600 g roodbaarsfilets
10
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis in de boter.
1 bakje troskerstomaat
11
Pluk de tomaatjes van de steeltjes en voeg toe aan de aspergetips en de ui.
12
Verdeel de panko over de stukken gebakken vis.
13
Schep een lepel kookwater van de pasta bij de groenten en schep er de gare pasta bij. Lepel de pesto erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid tot slot de pasta met peper en zout.
basilicum
14
Schep een hoop pasta met groenten en pesto op een bord en serveer er de gebakken vis met panko erbij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
2
Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.

Instructies

1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
60 g zonnebloempitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.
100 g panko, 1 scheutje olijfolie
3
Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan en rooster de panko goudbruin. Schep de gebakken panko in een kom.
80 g parmezaan, 0,5 teentjes Look
4
Snijd de parmezaan in stukjes en doe in de pot van de blender. Voeg de gebakken pitjes eraan toe. Pel de look, snijd grof en voeg toe. Voeg er vervolgens nog een scheutje olie aan toe. Laat de blender even draaien.
1 tl Tomatenpuree, 0,5 chilipeper, 2 bakje Zongedroogde tomaten
5
Voeg de zongedroogde tomaten toe, maar houd er enkele apart om in de pasta te doen. Voeg er een lepeltje tomatenpuree aan toe. Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Kruid de pesto met een snuif zout en mix nog eens.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
1 ajuin, 2 pakje aspergetips, 1 scheutje olijfolie
7
Pel de ui, snijd in repen en stoof aan in de olie. Plet de rest van de look en voeg toe. Doe de aspergetips erbij en laat even meestoven.
0,5 teentjes Look
8
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
4 ansjovisfilets, 0,5 Citroen, krulpeterselie
9
Snipper de ansjovis en de peterselie fijn en voeg toe aan de panko. Rasp er de schil van een halve citroen bij.
600 g roodbaarsfilets
10
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis in de boter.
1 bakje troskerstomaat
11
Pluk de tomaatjes van de steeltjes en voeg toe aan de aspergetips en de ui.
12
Verdeel de panko over de stukken gebakken vis.
13
Schep een lepel kookwater van de pasta bij de groenten en schep er de gare pasta bij. Lepel de pesto erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid tot slot de pasta met peper en zout.
basilicum
14
Schep een hoop pasta met groenten en pesto op een bord en serveer er de gebakken vis met panko erbij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
2
Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars (thumbnail)Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars
4 personen
30m
Ingrediënten
Zonnebloempitten
60 g
Olijfolie
3 scheutjes
Panko
100 g
Parmezaan
80 g
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 tl
Chilipeper
0,5
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Spaghetti
400 g
Ajuin
1
Aspergetips
2 pakje
Ansjovisfilets
4
Citroenzeste
0,5
Krulpeterselie
Roodbaarsfilets
600 g
Troskerstomaat
1 bakje
Basilicum

Pasta pesto pomodoro met groene aspergetips en gebakken roodbaars

Wat een topper van een pasta! Pasta met tomatenpesto, puntjes van groene asperges en troskerstomaten. Doe daarbij nog een lekker stukje gebakken vis met panko, peterselie en ansjovis, en je hebt het geknipte zomerse, pastagerecht voor jong en oud. .
Instructies
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
60 g zonnebloempitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.
100 g panko, 1 scheutje olijfolie
3
Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan en rooster de panko goudbruin. Schep de gebakken panko in een kom.
80 g parmezaan, 0,5 teentjes Look
4
Snijd de parmezaan in stukjes en doe in de pot van de blender. Voeg de gebakken pitjes eraan toe. Pel de look, snijd grof en voeg toe. Voeg er vervolgens nog een scheutje olie aan toe. Laat de blender even draaien.
1 tl Tomatenpuree, 0,5 chilipeper, 2 bakje Zongedroogde tomaten
5
Voeg de zongedroogde tomaten toe, maar houd er enkele apart om in de pasta te doen. Voeg er een lepeltje tomatenpuree aan toe. Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Kruid de pesto met een snuif zout en mix nog eens.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
1 ajuin, 2 pakje aspergetips, 1 scheutje olijfolie
7
Pel de ui, snijd in repen en stoof aan in de olie. Plet de rest van de look en voeg toe. Doe de aspergetips erbij en laat even meestoven.
0,5 teentjes Look
8
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
4 ansjovisfilets, 0,5 Citroen, krulpeterselie
9
Snipper de ansjovis en de peterselie fijn en voeg toe aan de panko. Rasp er de schil van een halve citroen bij.
600 g roodbaarsfilets
10
Kruid de vis met peper en zout en bak de vis in de boter.
1 bakje troskerstomaat
11
Pluk de tomaatjes van de steeltjes en voeg toe aan de aspergetips en de ui.
12
Verdeel de panko over de stukken gebakken vis.
13
Schep een lepel kookwater van de pasta bij de groenten en schep er de gare pasta bij. Lepel de pesto erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid tot slot de pasta met peper en zout.
basilicum
14
Schep een hoop pasta met groenten en pesto op een bord en serveer er de gebakken vis met panko erbij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.